May the Force be with you

lauantai 4. heinäkuuta 2009

Kesälukemista

Kävin kaupoilla ja shoppasin ankarasti. En ostanut juuri mitään. Ainoastaan kaksi kirjaa, Akateemisesta. Toinen niistä, Riikka Ala-Harjan Jättiläinen, oli halvin kirja jonka olen koskaan ostanut. Se maksoi 1,20e. Eikä se ole kuin kaksi vuotta vanha. Viime syksyn esikoisia puolestaan myytiin 4-5 euron kappalehintaan. Mietin taas kerran huolestuneena kirjan lyhyttä elinikää - jos miltei uusia kirjoja pitää antaa pois kutakuinkin ilmaiseksi (pääasia, että pääsevät eroon?), niin hei haloo, missä mennään? Vai johtuuko tämä taloustilanteesta? Vai mistä? En tajua.

Ei sillä, tykkään kirja-aleista, mutta minut riittää tekemään tyytyväiseksi se, että kirjan saa esimerkiksi kympillä. Vitosen kirjat ovat jo superluksushalpoja ja sen alle - no, ilmaisia. Välillä ostan ihan harkitusti uuden kotimaisen kirjan täydellä hinnalla. Muulloinkin siis kuin joululahjaksi. Ihan vain periaatteesta.

2 kommenttia:

Kalle kirjoitti...

Kirja-alennukset herättävät tosiaan vähän ristiriitaisia fiiliksiä. Toisaalta on iloinen siitä, että saa halvalla hyvää lukemista. Toisaalta taas hirvittää, miten pian uutuusteos muuttuu hankalaksi varastontäytteeksi, josta on syytä päästä eroon vaikka sitten polkuhintaan.

Vaikka tykkään käydä hyvissä kirjakaupoissa, olen kyllä siirtänyt kirjaostokseni pääosin nettiin. Suomen suurimman ketjun pyytämät noin kolmekymmentä euroa uudesta romaanista on minusta aivan liikaa.

Rooibos kirjoitti...

Kalle: Samat on siis fiilarit. Minäkin ajattelin tsekata seuraavaksi nettikaupat yhden haluamani romaanin osalta. Jospa se irtoaisi halvemmalla kuin 29,90e.