May the Force be with you

lauantai 10. tammikuuta 2015

Tätä ja tulevaa

Vuoden alku on ollut monenlainen. Olen kirjoitellut vapaina päivinäni vähän. On kuitenkin ollut myös kiirettä ja yhtä sun toista ex temporeta muussa elämässä, niin ettei kirjoittamiselle ole jäänyt kovin paljon aikaa tai energiaa, eikä suoraan sanottuna hirveästi millekään muullekaan. Mennyt viikko meni ihan eri tavalla kuin kuvittelin - hyvällä tavalla kyllä, mutta en tehnyt niitä asioita, joita kuvittelin etukäteen tekeväni. Arki tuntuu alkavan vasta ensi viikolla, mennyt viikko oli jotain muuta, ja nyt tuntuu siltä, että hyvä niin. Molemmat, sekä mennyt viikko, että edessä oleva arki.

Olen käynyt kirjoituskahvilassa kirjoittamassa raakatekstiä Volvoon ja raakatekstiä muuten vaan. Volvon raakatekstejä en ole vielä kirjoittanut koneelle, sillä pitää vielä miettiä, että mitä niistä otan mukaan ja mitkä jäävät minulle omaksi taustoitukseksi. Tajusin eilen kirjoittaessani yhden tärkeän asian Volvosta ja siitä uudesta, mitä kirjoitan Volvoon nyt, ja se vaatii jonkun verran ajatusta vielä. Että miten toteutan sen, miten saan sen toimimaan. Minullehan tällainen erittäin tietoinen ajatustyö kirjoittamisen keskellä on vähän vierasta, tuppaan enimmäkseen menemään intuition mukana sokkona, mutta nyt pitää ajatella myös, etten joudu harhapoluille.

Volvolla on vielä neljä hylsyä saamatta, neljä tuli viime vuoden puolella ja kaksi niistä oli hyviä. Niiden kahden hyvän hylsyn ja omien ajatusten kypsyttämänä yritän kirjoittaa Volvosta nyt seuraavaa versiota. Sanoin uutena vuotena, että tavoite on, että Volvon tämä uusi versio on valmis puolen vuoden kuluttua. Pystyn siihen, mutta jos elämä on eri mieltä ja laittaa kapuloita rattaisiin, en ruoski itseäni, jos aikataulu pettää. Alkuajatuksena kuitenkin on, että jos tämän kevään aikana saisin Volvon kuntoon seuraavaa kierrosta varten. Saa nähdä nyt.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä hyvät hylsyt :) Ja tsemppiä kirjoittamiseen.
Än

Anonyymi kirjoitti...

Minkälainen on hyvä hylsy? Voihan sinulla olla 4 hyväksyntääkin saamatta? Puoliksi tyhjä vai täynnä...?

Rooibos kirjoitti...

Anonyymi: Nämä hyvät hylsyt olivat sellaisia, joissa oli palautetta mukana - sellaista palautetta, jonka ymmärsin ja allekirjoitin ja josta voin ottaa opikseni ja kirjoittaa Volvon paremmaksi. Ja kyllä, voi olla neljä hyväksyntääkin saamatta :D. Tällä hetkellä, kun työn alla on uusi versio Volvosta, kuitenkin tuntuu siltä, että kustantamoissa oleva versio ei ole niin hyvä, että se poikisi hyväksynnän :). Uskon kyllä, että se voi poikia kiinnostusta, joka auttaa siinä kohtaa, kun laitan tämän uuden version kustantamoihin.

Puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä on hyvä kysymys - niin. Puolet on kuitenkin, jotakin :). Ja realismi on osa kirjoittamista. Jos saisin nyt hyväksynnän Volvosta, olisin toki ikionnellinen, mutta uskon, että se hyväksyntä edellyttäisi muutostyötä ja sitä muutostyötä olen toivottavasti tekemässä juuri nyt :). Joten sanon, että puoleksi täynnä, koska tiedän miten parantaa käsikirjoitusta :).

Rooibos kirjoitti...

Än: Kiitos :) ja samoin!