May the Force be with you

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Järjen ääni

Ei kirjoittamista tänään. Ehkä vähän raakatekstiä, jos yletän. Ihan vain diipadaapaa ei mitään järkevää. Juurrutusta ja rauhoitusta. Pääni ei pysy paikallaan, ainakaan koko aikaa, ja se aiheuttaa sivuvaikutuksia. Kaipaan päärauhaa.

Sain tänään kehotuksen pitää itsestäni huolta. Sitä edelsi huomautus, että kässäri stressaa minua ihan selvästi. Teki mieli sanoa oikein kipakasti vastaan, mutta olin lauhkealla tuulella plus että tajusin murto-osasekunnissa, että sanoja oli oikeassa.

Henkilökohtaisessa elämässäni ei ole varmaan ollut mitään, mitä olisin koskaan halunnut niin paljon kuin kirjoittaa julkaistavia kirjoja. Nyt olen saanut sen kustannussopimuksen, kahdenkymmenenviiden vuoden hakataan-päätä-seinään-yhä-uudestaan-ja-uudestaan jälkeen. Juuri nyt tuntuu hyvältä Volvon kanssa. Tajusin siitä asioita viikonloppuna ja sain kirjoitettua ja minusta tuntuu, että teksti eteni. Vielä on tekemistä, enkä tiedä mitä ja miten, mutta ei tunnu paniikilta. Ja silti (tai ehkä juuri siksi): on ihan absurdia ja utopistista kuvitella, etteikö kässäri ja sen keskeneräisyys stressaisi minua. Vaikka siltä ei tunnu. Hyvänen aika - kun näin iso tavoite alkaa toteutua, olisi ihan todella outoa, jos alitajuntani ei olisi stressaantunut ja huutaisi äänettömästi koko ajan, että "haloo Rooibos, tämä on elämäsi tärkein aika, sinun on pakko saada Volvosta hyvä, etkä saa pilata sitä, sillä koko olemisesi tähtää nyt siihen ja on tähdännyt viimeiset kaksikymmentä ja viisi vuotta!" Että tuota. Ei tunnu stressaantuneelta, mutta jos läheinen ihminen sanoo, että olen stressaantunut, niin kaipa sitä sitten pitää uskoa - kyllä hän minut tuntee. Enkä valita, enkä sano, että tämä on huonoa stressiä, mutta yhtä kaikki - totta kai on paineita. Olen tyhmä, jos kuvittelen, että ei tunnu missään, kun olen vihdoin päässyt tähän pisteeseen.

Joten. Yritän pitää itsestäni huolta. Parhaiten tekisin sen kirjoittamalla, mutta silloin kun ei ole aikaa tai kertakaikkiaan energiaa kirjoittamiseen, niin pitää tehdä se huolenpito muuten. Esimerkiksi pysäyttämällä pää, jolla on vaikeuksia pysyä paikallaan. Syömällä hyvää ruokaa, tarpeeksi usein. Syömällä vitamiineja ja sinkkiä ja magnesiumia. Nukkumalla paljon. Liikkumalla (silloin kun ei tarvitse varoa orastavaa tai päällä olevaa flunssaa). Hengittelemällä syvään. Puuuuuuh.

Ei kommentteja: