May the Force be with you

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Puolikas haastesuoritus

Sain E.K:lta Kahvia ja kirjaimia -blogista tunnustuksen, kiitos E.K siitä :)! Koska en tunnu ehtivän nykyään juuri mitään, teen tämän haasteen ikävä kyllä vain puoliksi: vastaan E.K:n kysymyksiin, mutta koska pitäisi mennä nukkumaan (olla jo nukkumassa), en nyt ehdi tehdä muuta (ja oletan hyvin vahvasti, etten ehdi blogata lähipäivinä). Joten - tässä vastaukseni E.K:n kysymyksiin:

1. Mitä luet parhaillaan?
Huh - mitäpä en lukisi parhaillaan (nolo tunnustus, kesken olevia on kai kahdeksan). Aktiiviluennassa tällä hetkellä Gail Carrigerin Manners&Mutiny, Vuokko Sajaniemen Pedot. Ei-aktiiviluennassa keskeneräisiä esim. Catton: Valontuojat, Juslin: Frida&Frida.

2. Kahvia vai teetä?

Teetä, teetä, teetä! En ole oppinut koskaan juomaan kahvia. Yritin kyllä vuonna 2011. Ei onnistunut. Nykyään juon yhä enemmän rooibosta, koska vatsa ei kestä kauhean hyvin paljoa mustaa teetä. Valkoinen tee on myös hyvää. En siedä mitään kerma/karamelli/suklaa-aromeja teessä, enkä parfyymisiä teesekoituksia. Hyvää Earl Greytä ei voita mikään ja rooiboksista parasta on luomuappelsiinirooibos.

3. Kuinka kauan olet työstänyt nykyistä tekstiäsi?

Tämän tiedän aika tarkalleen :). Volvo oli ensin novelli, mutta kuvio jäi pyörimään päähän ja ajattelin kirjoittaa sitä vähän lisää. Se "vähän lisää" alkoi vuoden 2013 aivan ensimmäisinä päivinä.

4. Mistä voisit luopua saadaksesi enemmän aikaa kirjoittamiselle? Vai onko vapaa-aikasi karsittu jo minimiin?

Luovun tarvittaessa asioista, joista minun ei pitäisi luopua, kuten liikunnasta. Vapaa-aikani on karsittu minimiin silloin kun kirjoittaminen sitä vaatii. Sosiaaliset suhteet kärsivät varmaan herkimmin. Sori, ystävät!

5. Tummaa vai vaaleaa suklaata?

Tummaa. Mieluummin ei suklaata lainkaan, vaan salmiakkia.

6. Harrastatko jotain mikä ei liity mitenkään kirjoittamiseen tai lukemiseen?

Harrastan kyllä. Laskettelen ja lasken telemarkia. Aiemmin kävin myös ratsastamassa, mutta vuonna 2008 uhrasin sen harrastuksen kirjoittamisen vuoksi, koska aikaa ei vain ollut kaikkeen. Käyn myös kuntosalilla.

7. Milloin olet luovimmillasi?

Kirjoittaessani? Niin ainakin toivon. Vuorokaudenajalla ei ole väliä, mutta kesä ei ole ainakaan kirjoitusaikaa.

8. Viimeisin elokuva jonka katsoit teatterissa?

Mission Impossible, tämä uusin. En valinnut itse ;).

9. Odotatko mitään erityistä ensi vuodelta?

Odotan! Sitä, että Volvon pitäisi tulla ulos alkusyksystä! Odotan ihan kaikkea julkaisuun liittyvää jännää ja kässärin työstämiseen liittyvää jännää :).

10. Oletko unelma-ammatissasi?

Ei minulla ole unelma-ammattia. Jollei kirjoitamista lasketa, ja ei, sitä en tee työkseni.

11. Kasvis vai liharuokaa?

Molemmat. Siis liha. Kasvisruoan syöntiä yritän lisätä, koska lihaa nyt vaan syödään ihan liikaa ja kasvikset ovat paljon terveellisempiä plus että tykkään kasviksista. Olen kyssäkaaliholisti ja porkkanisti. Ja olen sijoittanut yhteen lähipiirin pakastimeen puolikkaan luomukaritsan (okei, siitä on syöty jo aika paljon) ja sitten minulla on kotipaikkakunnalla pakastin, josta haen aina tarpeen tullen poronlihaa. 

Ja nyt minun piti olla jo nukkumassa, joten hyvää yötä teille kaikille ja E.K:lle vielä kiitos haasteesta, kivoja kysymyksiä :)!

Ei kommentteja: