May the Force be with you

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Lukijapalaute!

Iik apua. Sähköpostissa odotti viesti Tuntemattomalta lukijalta, joka on nyt sitten lukenut Volvon ja kertoi, mitä mieltä on siitä. Kyllä jännitti avata viestiä ja kyllä jännitti avata liitetiedostoa, jossa palaute oli. Ai miksikö? Koska Volvo on minun pieni Volvoni, johon minä kyllä uskon, mutta ilman lukijoita en tiedä uskovatko muut siihen. Nyt sitten sain ensimmäisen lukijan kommentit ja ainakin minun Tuntematon lukijani uskoo Volvoon :).

Palaute, jonka sain, on osuvaa ja hyvin monien ongelmakohtien kanssa olen samaa mieltä. Mikä on hyvä, sillä sain vahvistusta omalle tunteelleni. Tuntemattoman lukijan osoittamat ongelmakohdat olivat melko pitkälti sellaisia, jotka olin jo jollain tasolla tunnistanut. Palautteessa oli hauskaa myös se, että lukija löysi Volvosta yhden kuvion, jota en ollut itse tajunnut sinne kirjoittaneeni. Tämä on aina tätä tekstien kanssa: alitajunta tekee hommia ja minä en tajua mitään. Olen jo oppinut hyväksymään sen ja olemaan iloinen siitä. Luulin bonganneeni suurimman osan näistä "onnekkaista vahingonlaukauksista" jo itse, kirjoittamisen jälkeen tai sen yhteydessä, mutta varmaan niitä löytyy muitakin kuin tuo Tuntemattoman lukijan  huomaama.

Tiedättekö mikä on parasta Tuntemattoman lukijan palautteessa? Se, että hän pitää Volvosta ja uskoo siihen. Olen kirjoittanut Volvon niin nopeasti (olosuhteet huomioiden) ja kirjoittaminen on ollut niin intensiivistä, että vaikka omasta mielestäni Volvo on hyvä tai ainakin tulossa hyväksi, niin pelkäsin, että olin tullut ihan sokeaksi Volvolle. Että juoni ei olisikaan kestänyt lähempää tarkastelua ja että Volvo olisi ollut vain huttua, päältä kaunis kakku ja silkkoa sisältä. Mutta että Tuntematon lukija tykkää Volvosta! Voi juku. Miten hienoa, miten ihanaa. Tietenkin Tuntematon lukija on vasta yksi lukija, mutta jos hän olisi suorilta sanonut, ettei tajunnut sanaakaan sekavasti kirjoitetusta soopasta, niin olisihan lähtökohta ollut ihan toinen.

Nyt jään odottamaan Lukija 1:n ja Lukija 2:n kommentteja Volvosta. Jännää :). Yritän malttaa siihen asti, että minulla on kaikkien palautteet kädessäni, ennen kuin alan muokata Volvoa taas uudestaan. Ja sinä, Tuntematon lukija, sinulle vielä kiitos kiitos kiitos siitä, että käytit aikaasi ja vaivaasi Volvoon!

3 kommenttia:

Karenina Unska kirjoitti...

ONNEA ensimmäisestä kommentista, ihanaa, että se oli kannustava ja positiivinen ja avasi sinulle jopa uusia näkymiä omaan luomistyöhösi. Ei kun lisää odotellessa. Hop hop, lukijat (lievä kannustus Rooiboksen puolesta).

Nina kirjoitti...

Hengessä mukana - onnittelut rohkaisevasta palautteesta!!

Rooibos kirjoitti...

Kiitos, Karenina Unska :). Oli tosiaan ihanaa, että palaute oli niin positiivinen - tuntuu, että olen menossa oikeaan suuntaan kässärin kanssa :).

Nina: Kiitos! Nyt odotan vain niitä toisia lukijoita, että mitä sieltä tulee :).