May the Force be with you

lauantai 27. syyskuuta 2014

Lauhkea lauantai

Luen Volvoa läpi ja minulla on ihan oikea punakynä, jolla sudin korjauksia. Pelkään etten osaa katsoa tarpeeksi kaukaa, mutta ainakin olen löytänyt korjattavaa, jos se nyt mistään kertoo. Jatkan lukemista huomenna, koska nyt olen liian tahmea sellaiseen. Saan lukemisen toivottavasti huomenna valmiiksi. Sitten voin viikolla naputella korjaukset koneelle, tai edes osan niistä. Sitten voin miettiä, onko käsikirjoitus valmis lähtöön.

On kynttilöitä ja pöydillä kukkia. Olen siivonnut tänään ja tiskannut ja pyykännyt ja ollut muutenkin niin ahkera, että ihmettelen sitä. Aion katsoa elokuvan telkkarista ja mennä sitten nukkumaan ja nukkua niin kuin mäyrä. Kerällä ja umpisikeästi.

Iltalukemisena on Anne Enrightin Unohdettu valssi. Siinä kirja, jossa heti alussa kerrotaan, mihin ihmissuhdekuvio etenee, ja silti kiinnostavuus pysyy yllä. Että jos tämä lopputulos kerrotaan heti alkupuolella, onko se lopputulos ja jos on, niin mitä ihmettä siinä välissä tapahtuu. Kirjan kielikin on jotenkin merkillepantavaa. Se ei yritä nousta tarinan takaa mihinkään ja nousee ehkä juuri siksi. Taloudellista, siistiä, ja aivan kuin se kantaisi sanomattomia merkityksiä.

Sain tänään Granta 3 -kangaskassin ja muistin, että itse Granta on ostamatta.

2 kommenttia:

Lila kirjoitti...

Tsemppiä editointiin!

Syksyssä on tosiaan se ihana asia, että kynttilät voi sytyttää (ja ehkä hämätä samalla sitä, ettei aina jaksa siivota ;) ).

Rooibos kirjoitti...

Kiitoksia tsempistä! Ja tosiaan, kynttilöillä syksyyn ;).