May the Force be with you

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Skonssi

Tänään on parempi päivä kuin eilen tai toissapäivänä. Johtuu ehkä siitä, että ymmärsin tänään, miksi skonsseista pidetään meteliä. Ja miten luksusta on se, kun saa istua kauniissa ympäristössä sohvalla ja joku tuo eteesi kello viiden teen kaikkine tilpehööreineen samppanjasta alkaen. Ne kurkkuvoileivät, häränrintasandwichit, miniatyyrikokoiset toast skagenit, ne kaikki pienet makeat ja etenkin ne skonssit. Luoja, ne skonssit. Ylensyönti. Skonssiöverit. Kahdesta miniskonssista. Huh. En halua nähdä yhtään makeaa leivonnaista hetkeen. Mutta teetä - jotenkin ne kaksi pannullista Earl Grey Specialia, joka maistui siltä kuin olisin ollut ulkomailla, saivat vain teehingun heräämään. Kunhan olen kirjoittanut tämän skonssiavautumisen loppuun, käyn laittamassa veden pannuun. Hiukan pu'erhiä ehkä...

Joskus pieni luksus tekee niin hyvää. Kuten vaikka tuo iltapäivätee. Se, ettei itse tarvitse laittaa rikkaa ristiin. Joskus luksusta on se, että kesken kirjoituspäivän menee hyvälle lounaalle ja tikahtuu melkein, koska ruoka on niin ihanaa. Tai se, että voi pitää kirjoituspäivän. Se vasta luksusta onkin.

Päivä on ollut harmaa. Pilvet valuvat katuja pitkin sadevesiviemäreihin. Kaiken kääntöpuolella on suru. Mutta että on hetkiä, joina voi juoda teetä kauniista kupista, katsoa isoista ikkunoista ulos sateeseen ja ottaa vielä yhden herkkupalan. Kyllä ne hyvää tekevät.

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Kovin englantilaista, kovin ihastuttavaa. Kelpaisi luksukseksi toiselle teen ystävälle :)
Suru saa hiljalleen värejä, tilalle tulee muistoja.
Än

Rooibos kirjoitti...

Än: <3

Oli luksusta, ja hyvä teemenukin :), vaikka sitten otin vähän tylsästi earl greytä. Harmaa jaarli. Toisaalta se sopii kyllä yleiseen mielialaan, harmaaseen siis.

Nimetön kirjoitti...

Minulla aina tuppaa harmaa jaarli kuitenkin päätymään ykköseksi. Pitkään oli nordqvistin kirsikka suosikki, mutta sitten törmäsin Taylor og harrogatesin earl greyhin...
Vaikka niinhän se on, tee tunnelman mukaan (sanoo hän aamutuimaan hyvin mustaa yorkshireläistä ryystäen)
Än

Rooibos kirjoitti...

Joo, nimenomaan, tee tunnelman mukaan. Yritän juoda paljon rooibosta, koska vatsa tykkää siitä enemmän kuin mustasta. Jos otan muuta, niin usein harmaata jaarlia tai sitten valkoista teetä.