May the Force be with you

keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Korjauslukemista

Kirjoittamisen kanssa on ollut vähän saamatonta viime aikoina. Eilisen saldo jäi siihen, että printtasin kreikkalaiset. Muuta en asialle tehnyt. Tänään yritän olla reippaampi ja korjauslukea kreikkalaisia printeistä. Pii ja Myy on nyt luettu, kaksitoista muuta odottaa vuoroaan. Seuraavaksi tarttunen Deltaan - jännittävää, koska en ole tehnyt sille mitään varmaan vuoteen. Edes lukenut sitä. Delta on toinen näistä minun "romaanikässäristä novelliksi" -teurastuksistani, joten tekstiä on hiottu ennen muinoin ihan kotitarpeiksi asti, eli tuskin sieltä mitään yllättäviä asioita löytyy. Jännitys syntyy lähinnä siitä, että a)mitä olenkaan deletoinut ja mitä jättänyt jäljelle sekä b)miten se toimii novellina.

Koska tykkään selkeästi mitattavista asioista, laskin ennen korjauslukemisen aloittamista, että montako sivua kreikkalaisia on yhteensä. Sain tulokseksi 124 sivua. Se tuntuu mukavalta, vaikka melkein ihmettelenkin, että miten niistä nyt noin paljon tulee. No, tulee kyllä, sen verran tiedän kykeneväni yhteenlaskuun.

Tänään tulee huono tv-ohjelma, jonka haluan ehkä katsoa. Ja Delta tosiaan odottaa tuossa pöydällä. Lisäksi muistan jonkun puhuneen vakuuttavalla äänellä jotain aikaisesta tai edes suhteellisen ajoissa tapahtuvasta nukkumaanmenosta - se taisin olla minä. Hmm. Tarkoittaa sitä, että pitää ruveta hommiin tästä.

Ei kommentteja: