May the Force be with you

sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Suunnittelusunnuntai

Raskas arki vaatii raskaat huvit. Harmi vaan, että siinä vaiheessa, kun rentoutuminen on suoritettu ja ihmispolo alkaa taas muistaa, mikä elämässä olikaan tärkeää, sunnuntai on kääntynyt iltaan ja yhtäkään kaunokirjallista tekelettä ei ole autettu kohti valmistumistaan. Juuri nyt en kyllä jaksa morkkistella siitä, että en ole kirjoittanut. Viikonloppu on ollut varsin kiva ja vaikka tänään on ollut krapulapäivä, olin silti melkein pari tuntia ulkona ja nautiskelin auringosta ja jäästä. On muuten hassua, että kun pääsen Töölönlahden tai Eläintarhanlahden jäälle, olen joka kerta yhtä lapsellisen innostunut ja onnellinen. Olen toki kävellyt jäällä ennenkin; isommalla ja hienommalla jäällä kaukana kaupungin kohinasta, mutta silti aina ilahduttaa, kun pääsen katsomaan Helsinkiäni epätavallisesta kohdasta käsin.

Huomenna aion reipastua ja suorittaa töiden jälkeen korjauslukemista. Viime viikolla printatuista kreikkalaisista on edelleen luettu vasta kolme tekstiä. Deltan lukeminen aiheutti paljon ajatuksia, sitähän en ollut kopaissutkaan yli vuoteen. Novelli oli laadullisesti hajanaisempi kuin muistin ja viivasin printistä tosi paljon tekstiä yli. Poistettavaksi joutuu osia dialogista, liian laveita kuvauksia ja kokonaisia kohtauksia. Hommaa siis on, aika paljon. Totesin senkin, että en tiedä, toimiiko Delta noiden korjausten ja uudistustenkaan jälkeen. Jos ei, niin sitten on pakko kirjoittaa teksti ihan kokonaan uusiksi, ja jos näin käy, vaihdan luultavasti päähenkilöiden sukupuolet päittäin, mikä aiheuttaa vielä enemmän uudelleenkirjoitustarvetta. No, katsotaan, ehkä saan Deltan toimimaan tuolla asetelmalla. Siinä on kuitenkin puolensa.

Deltan lukeminen oli aika negatiivinen yllätys. En usko, että muut kreikkalaiset aiheuttavat samaa, niitä olen työstänyt ihan eri tavalla kuin Deltaa, mutta mistäs sitä koskaan tietää. Kunhan olen saanut kreikkalaiset korjausluettua, pitää vielä siirtää korjaukset, epämääräiset merkinnät ja muut suherrukset tekstitiedostoihin. Se on hommaa, josta en pidä, mutta tehtävähän sekin on.

Ei kommentteja: