May the Force be with you

maanantai 4. elokuuta 2014

Kirjoista

Korkkasin äsken uuden muistikirjan. Päätin, että on keskityttävä hyviin asioihin ja aion laittaa muistiin joka päivä (tai ainakin melkein) päivän hyvät asiat. Ne jotka ovat ilahduttaneet, ne joista olen kiitollinen, ne joista tuli hyvä mieli. Luulen, että tarvitsen tulevina aikoina sitä, että osoitan itselleni hyviä asioita. Koska niitäkin on, kaikista pahoista huolimatta.

En ole kirjoittanut, olen lukenut. Kaiken liikenevän ajan, mikä ei ole ollut kovin paljon, mutta kuitenkin. Olen lukenut Austerin, Munron, Hustvedtin ja paikannut niillä aukkoja sivistyksessä. Nyt otin välipalaksi Jarkko Tontin Vedeeran tarun. Sen jälkeen tulee Don DeLilloa, Katja Kaukosta, Annika Idströmiä, Anne Enrightia, ehkä Thoreauta ja Mülleria. Luulin alkuunsa, että tämä kesä olisi oivaa kauraa kevyelle kirjallisuudelle, kunnon chicklitille ja että viihde kuorruttaisi päiväni. Kissinpissit. Harvinaisen asialinjalla ollaan oltu. Viihde ei nyt vaan sopinut tähän saumaan. Piti olla painavampaa kun on painavaa. Hirveän monissa lukemissani kirjoissa on kuollut joku. Piti sitten valikoida sellaisia kirjoja kaiken päälle, näköjään.

Kuu on puolikas ja oranssi. Ei huvita mennä nukkumaan, koska on niin kuuma. Ei jaksa olla hereillä, koska on niin kuuma. Ulkona on viileää ilmaa, mutta se ei halua tulla minun seinieni sisälle.

2 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Minäkin haluan aloittaa uuden muistikirjan. Ei mitään hienoa sitaattikkirjaa nyt, sillä sellainen jo on, vaan ostan jonkun kivan koululaiskalenterin ja alan merkitä sinne ylös päivittäin jotain, jotain...mitä tahansa joka päivästä.

Valvoin helteet. Oli rankkaa. Sitten saapuivat ne yöt, että päivät olivat kuumia, mutta yöt viileitä: Aika fantastista!


Rooibos kirjoitti...

Leena, on yllättävän kivaa merkitä joka päivästä muistiin jotain :). Joskus ne minun hyvät asiani tai kiitollisuudenaiheeni, joita merkitsen uuteen muistikirjaani, ovat aika hönttöjä, mutta sitä hauskempaa lukea sitten myöhemmin ;). Ja minulla on muistikirjan kannessa lempeä yksisarvinen, jolla on silmät kiinni :).