May the Force be with you

torstai 6. marraskuuta 2014

Keskeneräisiä aikeita

Huomenna pidän vapaapäivän, mutta se ei ole kirjoituspäivä. Jostain syystä se, että huominen on vapaa, sysii minua sänkyyn. Yhtäkkiä en jaksakaan muka valvoa edes yhdeksään (se on kahden minuutin päässä tätä kirjoittaessa), vaikka tavallisesti arki-iltoina lipsuu helposti yli yhdentoista ja kahteentoista. Tieto siitä, että huomenna herätyskello ei soi ihan niin aikaisin kuin tänään, saa unen huohottamaan kuumaa hönkää niskaani.

Olen lueskellut laiskasti tällä viikolla. Jotenkin juuri nyt tekisi mieli Aila Meriluodon Tältä kohtaa. Päiväkirja vuosilta 175-2004, mutta en aloita sitä vielä. Pitäisi saada noita keskeneräisiä loppuun, etteivät ne ole kesken liian pitkään, koska sitten niiden lukemista on tosi vaikea jatkaa.

Ehkä ehdin huomenna käväistä kirjastossa palauttamassa lainani. Ovat aika paljon myöhässä. Joku päivä ajattelin jostain kirjasta, että "tuo pitää lainata kirjastosta". Onneksi en enää muista, mikä kirja se oli. Luetaan ensin ne keskeneräiset...

Maria Turtschaninoffin Maresi on Finlandia Junior -ehdokkaana. Pidän sille peukkuja. En ole lukenut muita ehdokkaita, mutta tykkäsin Maresista. Turtschaninoffin Anachésta tykkäsin ehkä vielä enemmän, mutta se oli ihan erilainen, ei niitä voi verrata.

Ulkona ropsuu sadetta ikkunaan. Tylsää. En tykkää näistä +1 ja tuulee ja sataa -säistä. Ehkä hetken, mutta en pitkään, ja nyt on kai tarjolla pitkään. Ottaisin kylmän mieluummin ja sateen lumena. Eihän se vielä tässä vaiheessa vuotta onnistu, mutta ehkä jossain vaiheessa.

Nyt sänkyyn lukemaan.

Ei kommentteja: