May the Force be with you

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Laatu hukassa?

Lueskelin äsken niitä tekstipätkiä, jotka olen kirjoittanut Volvon uuteen kertojanääneen. Ajatus oli jatkaa kirjoittamista siitä mihin jäin viimeksi kun kirjoitin. Pidän kyllä tuumaustauon ennen kuin kirjoitan. En ole ihan vakuuttunut nimittäin. Viisitoista sivua on määrällisesti hyvä alku, mutta laadusta en ole ihan varma. Tekstissä tapahtuvat asiat ovat sinänsä ihan ookoo, mutta entä tuo tyyli? Voi voi. Pitäisi löytää nyt se oikea kohta, josta kirjoittaa. Kiirekin on jo, mutta sitä ei kannata ajatella, koska se ei auta mitään. Jostain pitää kuitenkin löytää joku draivi tuohon tekstiin. Tuntuu hankalalta.

2 kommenttia:

vaarna kirjoitti...

Ensimmäiset versiot ovat usein laaduttomia. Eikä laatua kannata ehkä etsiäkään, ennen kuin tarinalla on runko. Saa olla armollinen itselleen!

Rooibos kirjoitti...

Vaarna: On se vaan kumma, että aina kun pitää kirjoittamisesta taukoa, tuppaa unohtamaan tuon, että ekat versiot ovat laaduttomia. Minulle ainakin käy niin. Mitä pitempi tauko, sitä suuremmat paineet, että laadun pitäisi olla kohdillaan. Sitten kun kirjoittaa enemmän ja koko ajan, sen muistaa paremmin.