May the Force be with you

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Tähän joku outo ja asiaan mitenkään kuulumaton, kummallisen assosiaatioketjun tuottama otsikko

Tämän päivän kirjoittamiset eivät liittyneet Volvoon, vaan kirjoitin myöhempää käyttöä varten puhtaaksi perjantaina käsin kirjoittamani tekstinpätkän. Olen kyllä ajatellut Volvoa ja luin sen saamat kaksi kustantamopalautetta läpi pitkästä aikaa. Tuntuu siltä, että olen menossa Volvon kanssa oikeaan suuntaan, mutta nyt täytyisi vielä toteuttaa se suunta. Etenkin yksi vaikea kohtaus pitää kirjoittaa, tai ehkä useampi jos se yksi alkaa poikia, mutta sen aika ei varmaan ole vielä. Pitää saada muuta lihaa luitten ympärille ensin.

Ostin viikonloppuna liian halpoja kirjoja. Helena Wariksen Talviverisen, Sami Hilvon Rouva S.:n ja Karo Hämäläisen Ilta on julman. Ihan liian halpoja kirjoja, sillä nuo maksoivat yhteensä vain kympin. Lohdutin itseäni sillä, että ne pääsevät hyvään kotiin ja että ostan kyllä niitä täysihintaisia kirjojakin. Edelleen tosin valittelen sitä, että ostokseni eivät mahdu mihinkään ja että en ehdi lukea ostoksiani sitä mukaa kun hankin niitä. Lukemattomien pinot kasvavat. Niitä on tällä hetkellä kolme plus sitten se pino, missä ovat ne kirjat, joista pitää hankkiutua eroon. Onkohan minulla koskaan sitä tilannetta, että eläisin kirjojen kanssa kädestä suuhun, eikä olisi lukemattomien pinoa? En usko, jos suoraan sanotaan, enkä pidä sitä kyllä edes tavoiteltavana asiana, vaikka olisihan se aika jännää.

Tällä viikolla kirjoitusaika on vähän vähissä - huomenna ehdin ehkä Volvoa ja voi olla että keskiviikkonakin, mutta voi myös olla, etten keskiviikkona edes ajattele Volvoa. Saa nähdä. Ensi viikolla on sitten taas Volvon vuoro, jos ei sitä ennen.

2 kommenttia:

vaarna kirjoitti...

Ostan kans ahkerasti alekirjoja, ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua hyvään kirjailijaan, jonka tuotantoa voin tukea myöhemmin täysihintaisena. :)

Kaksi kustantamopalautetta on todella hyvä merkki! Tämä ns. löysässä hirressä roikkuminen siinä julkaisukynnyksellä on varmasti vaikein etappi matkalla kirjailijuuteen.

Olen kumminkin aivan varma, että se kylsy tulee vielä kohdallesi. Taidoillasi ja kärsivällisyydelläsi se on varmastikin enää kiinni tuurista ja ajoituksesta.

Go Rooibos!

Rooibos kirjoitti...

Vaarna - kyllä, alekirjat ovat hyvä keino tutustua kirjailijoiden tuotantoon. Mutta silti riipaisee kun uusia kirjoja myydään niin kamalan halvalla...

Kiitos tsempeistä :). Olen ihan tyytyväinen siihen, että Volvo on kerännyt kaksi kivaa hylsyä tähän mennessä, vaikka se on ekaa kertaa kustantamoissa. Toivottavasti seuraavalla kustantamokierroksella menee vielä paremmin ;).