May the Force be with you

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Uusi tuleminen

Alkukuusta lanseerasin itselleni "kirjoita sivu päivässä"-massakauden uutta projektia eli Deltaa varten ja sitten raportoin tänne kuinka hairahduin ja Delta-raakamassan sijasta tuli novellinraakile. Mitä massakaudelle kuuluu nyt? Krhm. Se odottaa uutta tulemista, joka alkaa toivoakseni ihan näinä päivinä. Entä sitten tuo novelli, jonka ei pitänyt tulla ulos ja tuli kuitenkin. Kirjoittelin sen puhtaaksi ja viilasin vähän ja lähetin kirjoittajakavereille luettavaksi. Tänään tavattiin ja sain palautetta, joka oli innostavaa, hauskaa, hyödyllistä ja mietityttävää. Ja miten ihanaa oli puhua kirjoittamisesta! Ja miten hyviä uutisia yhdellä kirjoituskaverilla oli!

Kun tulin tapaamisestamme kotiin, pohdiskelin sitä, että Deltan massakautta pitäisi jatkaa taas. Ja sitten ajattelin tuota sivupolkua ja hairahdusta eli novelliani. Ajattelin ja tajusin. Ei se ole sivupolku, se on tutkielma, joka liippaa läheltä yhtä Deltan asetelmaa. Ei se ole Delta pienoiskoossa, ei mitään sinne päinkään, mutta hitsi vieköön, yksi elementti niissä on sama ja että minun alitajuntani on rakentanut sen kuvan johonkin mieleni tasolle ja antanut sen sitten yhdeksi osaksi novellin teemaa.

Joku toinen olisi ehkä tajunnut yhteneväisyyden aiemmin. Minä tajusin sen vasta kun mietin, että olisiko uudesta novellista osaksi Kreikkalaisia. Mietin novellin teemaa, mietin onko siinä elementtejä, jotka sopisivat Kreikkalaisiin. Mietin teemaa. Mietin, että ehkä se on erilainen kuin Kreikkalaiset. Mietin, että ehkä se on erilainen ja että ehkä se on enemmän samanlainen Deltan kanssa ja sitten vain tajusin niiden kuvioiden limittyneisyyden ja samankaltaisuuden niin kuin ne olisivat palasia samasta palapelistä. Ja kun sen tajusin, helpotuin jostain syystä tosi paljon. Jos alitajuntani askartelee asioilla, jotka ovat erilaisia kuin Kreikkalaisissa, mutta pyyhkivät toistensa sivustoja, olen ehkä päässyt himpun verran eteenpäin.


ps. Tuhannes postaus. Tuhannes! Hämmentävää.

7 kommenttia:

Rina kirjoitti...

Tuo alitajunta on kyllä kiero otus, mutta kuten tässä nähdään, niin ihanan hyödyllinen. Onnea tuhannesti tuhannesta postauksesta ;-)

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Ensinnäkin onnitteluni 1000. postauksesta! Herranjestas mikä määrä!

Ja myöskin kivaa, että olet päässyt himpun verran eteenpäin :) Palaute- ja kirjoituskeskustelut ovat aina innostavia!

Rooibos kirjoitti...

Rina, alitajunta on ihan tosi o-mi-tui-nen vehje :D! Ja monesti en edes itse tajua noita sen antamia vihjeitä, vaan joku muu joutuu osoittamaan ne minulle teksteistäni...

Helmi-Maaria: Sitä aina välillä unohtaa, miten tärkeää on saada palautetta ja kuulla miten muut ovat lukeneet tekstin. Ja kun juttelee kirjoittamisesta muitten kanssa, tuntuu enemmältä :).

Nimetön kirjoitti...

Onnea tasaluvusta, melkoinen luku onkin :)
Kuulostaa tosi hyvältä kirjoituskuviot kaikkinensa. Eteenpäin sanoi mummo lumessa!
Harmillista, ettei minun lähipiiriini kuulu kirjoittajia, kiusaisin heti koeluvulla ;)
-Leijona
http://leijonakirjoittaa.vuodatus.net/

Nimetön kirjoitti...

Tuhat postausta, vau ja onnea! Hirmuinen määrä. Minun pitää naputella vielä 961 päivitystä ennen kuin yllän samaan :D

Ihailen kirjoitustahtiasi, sitä, että saat aikaan tuollaisia määriä raakatekstiä. Ja kreikkalaiset. Onnenpotkuni niille!

Pitäisi itsekin taas virkistyä kirjoittamisen suhteen, muut harrastukset ja työt vain tuppaavat haukkaamaan ison palan ajasta, jonka aikaisemmin olisin käyttänyt kirjoittamiseen.

Muutama päivä sitten sain luettua Zadie Smithin Kauneudesta-romaanin loppuun. Paras lukemani kirja pitkään aikaan. Kiitos!

Rooibos kirjoitti...

Leijona: Kiitos, minullakin on taas hetkestä aikaa sellainen olo, että kirjoittamisajatukset eivät ole haparointia pimeässä. Ei täällä valoisaa ole vieläkään, mutta nyt uskallan kulkea silti eteenpäin. Outoa hommaa tämä kirjoittaminen ;).

Rooibos kirjoitti...

Tulilatva, kiitos onnenpotkusta :)! Se on ihan totta, että muu elämä häiritsee kirjoittamista, siitä ei pääse mihinkään. Mutta kirjoitetaan siinä välissä missä voidaan! Ihanaa, että tykkäsit Smithin Kauneudesta, kirja tuli siis oikeaan osoitteeseen! Arvasin, että joku siitä pitää paljon enemmän kuin minä :). Ei sillä, kyllä minäkin pidin siitä, mutta en vain päässyt eteenpäin, en sitten millään... aika ei ollut ehkä oikea. Hyvä, että kirja sai sinulta hyvän kodin :).