May the Force be with you

perjantai 30. elokuuta 2013

Lehmä laitumelle

Nyt. Se on tässä. Kirjoitusvapaani alkoi tänään sillä hetkellä, kun työpaikan ovi loksahti selän takana kiinni. Olo on jotenkin hämmentynyt. Missä rummunpärinä ja autuas virne kasvoilta? Täh? Nytkö se jo alkaa? Nyt? Se odotettu? Olen vähän pihalla, niin kuin laitumelle laskettu lehmä, joka vain seisoo, eikä ihan vielä tajua, että on ulkona ja laidun aukeaa edessä ja että kukaan tai mikään ei pitele kiinni. Hämmentävää. Ehkä osansa antaa myös pieni kurkun karheus - on jo viikon verran ollut joka toinen päivä sellaista tunnelmaa, että olisiko flunssa tulossa. Toivottavasti se ei tule vieläkään, vaan menee kokonaan pois. En halua tuhlata vapaatani flunssailuun.

Niin. Neljä viikkoa ihan itseä varten. En aio kirjoittaa tänään. Aion totutella tilanteeseen ja levätä. Viikonloppuna pitää siivota, ettei ole sitten ensi viikolla sitä tekosyytä kirjoittamattomuuteen.

Tiedän tavallaan, mikä on se asia, mistä aloitan kirjoittamisen nyt vapaalla. Olen tiennyt sen jo monta kuukautta. Vähän rimakauhua havaittavissa, mutta aion selättää sen raakatekstin kirjoittamisella ja kutittaa sitä mahasta niin kauan, että se melkein tikahtuu nauruunsa.

Hämmennys. Nytkö se tosiaan alkaa. Outoa. Ja vain neljä viikkoa. Hmm. Neljä viikkoa on aika vähän. En tiedä, kuinka paljon pystyn neljässä viikossa suoltamaan. En ole varsinaisesti kokeillut koskaan. Ja se, minkä verran päivitän blogia kun varsinainen kirjoittaminen alkaa, on mysteeri vielä itsellenikin. Voi olla, että blogi jää vähemmälle. Voi olla että ei jää. Aika näyttää.


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä, toivottavasti kirjoittaminen lähtee hyvään vauhtiin loman aikana!

Täällä muuten sama flunssa tulee-ei tule -tulee.. Tympii, koska olisi piristävää harrastaa hiukan liikuntaa mutta ei nyt ehkä oikein viitsi tässä olotilassa.

Rooibos kirjoitti...

Joo, tämä on ärsyttävää - parhaina päivinä puoli päivää ihan terve olo ja sitten taas sellainen olo, että nyt se iskee ja seuraavana aamuna taas ihan terve... Toivottavasti ei saada mitään kunnon tautia! Ja minulla ihan sama: liikuntaa tekisi mieli, mutta ei oikein uskalla ja jaksa. Ja lenkille lähteminen olisi varmasti viimeinen niitti ja flunssa iskis oikein kunnolla päälle. Koitetaan tervehtyä!

vaarna kirjoitti...

Kuulostaa kertakaikkisen ihanalta! Minun lomani on jo takana ja töihin paluu odottaa. Kirjoittamaan en juurikaan päässyt, mutta toivottavasti sinulla on parempi tuuri vapaan kanssa. :D

Toivon sinne myös flunssavastusta, koska mikään ei harmita jälkikäteen enempää kuin sairastuminen silloin, kun olisi aikaa tehdä muutakin!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, tuottoisaa ja tauditonta kirjoitusvapaata Rooibokselle :)
-Leijona

Rooibos kirjoitti...

Kiitos, Vaarna ja Leijona :)! Kirjoitusiloa teille molemmille myöskin!