May the Force be with you

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Tekemättömät työt, näkemättömät unet

Kylläpä on ollut sateinen päivä tänään. Kylläpä minulla on nälkä. Kylläpä teki hyvää käydä kirjoituskahvilassa. Kylläpä tekstiä syntyy kamalan hitaasti, kun pitää kirjoittaa töiden ohessa.

Volvon rakennearpajaiset eli rakenteella pelattava pasianssini on edelleen levällään lattialla. Pitäisi katsoa, että mitä sain aikaan männäiltana ja kyseenalaistaa kaikki ratkaisuni ja järjestää kohtaukset uuteen järjestykseen. Pitäisi myös kirjoittaa puhtaaksi tämänpäiväiset raakatekstit. Ja syyskuinen novellinraakilekin odottaa puhtaaksikirjoitusta. Lupasin sen luettavaksi Hillokuningattarelle, mutta sitä ennen sitä pitää editoida vielä. Hommia olisi. Flunssa kolkuttelee ovella. Se ei ole tervetullut vieras, sillä elämän muut kuin kirjoituskäänteet eivät nyt ollenkaan kaipaisi mitään tautia tähän saumaan, mutta pelkään, ettei minulta kysytä, tai jos kysytään niin vastauksesta ei välitetä. Olen ottanut yliannostuksen c-vitamiinia ja ajattelin jatkaa sillä linjalla.

Eniten haluaisin nukkumaan. Eilen illalla meni kirjoittamiseksi. Editoin yhtä ehkä julkaistavaksi päätyvää novellia (Kreikkalaisten Ksiitä) vielä vähän vaille kaksitoista. Sitten menin nukkumaan. Ja koska kroppani on viritetty sille taajuudelle, joka tarvitsee yhdeksän tunnin yöunet, viimeöiset (ja sitä edelliset ja sitä edelliset jne) seitsentuntiset unet eivät vain olleet tarpeeksi. No, jostainhan se kirjoitusaika on kiskottava. Toivoisin kyllä, että jostain muualta kuin yöunista, mutta se on melkein ainoa keino, miten päivään saa lisätunteja.

Ei kommentteja: