May the Force be with you

tiistai 1. tammikuuta 2008

Mutinaa

Mistä löytyisi sitä optimistista intoa ja arjen odotusta kaiken tämän juhlinnan jälkeen? Optimistinen into vetää sikeitä ja arjen odotus - no, tämän aamun olen viettänyt miettimällä työasioita ja murjottamalla sen takia, että huomenna ja joka päivä sen jälkeen pitää mennä töihin. Tiedetään, että kyllä se siitä taas, kunhan pääsee vauhtiin, ja kyllä minä odotankin niitä arjen lieveilmiöitä, jumppaa, ratsastusta jne, mutta ne työt... Miten voi tuntua puolentoista viikon poissaolon jälkeen näin vastenmieliseltä?

Pitäisi varmaan keskittyä olennaiseen, eikä vinkumiseen. Vaikka siihen eilen raakakirjoitettuun novellintynkään, joka pitäisi kirjoittaa koneelle. Loppuvuodesta sain aikaan kaksikin viritelmää, mikä on ihan kiva. En tiedä, tuleeko niistä kumpikaan olemaan yksi kreikkalaisista aakkosista, mutta pääasia, että sain pidettyä virettä yllä. Just nyt ei tosin kiinnosta ronkkia jotain ankeita novelliyritelmiä vihosta koneelle, mutta kai se pitää tehdä. - Kuten huomaatte, optimistinen intoni on mennyt talviunille...

Talviunta teki minunkin mieleni tänä aamuna. Hitto, että osaa väsyttää, vaikka nukuin ehkä yhdeksän tuntia. Eihän se tietysti ole kunnon unta, kun on juonut vähän (?) kuoharia ja punkkua. Eikä edellistenkään öitten unissa ollut hurraamista. Voin vain kuvitella, kuinka yltiöpositiivinen olo on huomenaamulla, kun herätyskello kilisee joskus seitsemän aikaan. Huh. Pitää päästä tänään ajoissa nukkumaan. Ulkoilu voisi edesauttaa sitä suunnitelmaa eli jossain vaiheessa on varmaan pakko työntyä ulos tuulen ja harmauden sekaan, brrr.

Valivalivalivali. Minäminäminä. Joinain pimeinä aamupäivinä se, että joutuu käyttämään joka arkipäivä kahdeksan tuntia täysin epäkiinnostavaan paskaan, ei vaan tunnu yhtään hyvältä. Turha kai tässä on silti kieriskellä. Pitää yrittää parhaansa sen oman aikansa kanssa ja katsoa eteenpäin. Sitäpaitsi, olo varmaan tasaantuu, kun pääsee tuulettamaan päätä ja lihassoluja jumppaan ja ratsastustunnille. Kun ruokailurytmi ja nestetasapaino palautuu normaaliksi. Kun on saanut nukuttua pari hyvää yötä ja unirytmi alkaa taas muistuttaa ihmisen sellaista. Kun rahatilanne vähän kohenee. Kun seuraava loma on lähempänä. Kun.

Ei kommentteja: