May the Force be with you

torstai 31. tammikuuta 2008

Kirjoja (muiden)

Ettei ole ehtinyt bloggaamaan moneen päivään - sitä ne iltariennot teettää. Samoin sitä, että kirjoittamista ei ole ehtinyt ajatellakaan punkun tissuttelun lomassa. Vanha ei enää jaksa niin kuin nuorena, se on taas todettu. Lukea olen sentään ehtinyt vähän. Sakset on edelleen menossa ja edistyy hitaasti - hitaasti siksi, että Lindstedtin kieli tuntuu vaativan aikaa, Saksia ei voi hotkaista tuosta noin vaan, sen haluaa lukea rauhassa (ainakin tuntuu siltä ensimmäisten 25 sivun perusteella).

Saksien lisäksi olen aloittanut Elokuvan runousoppia ja ihastunut siihen ihan täysin. Tosi kiva kirja! Olen tosin lukenut vasta johdannon ja luvun, jossa puhutaan henkilöhahmojen rakentamisesta, mutta hyvältä tuntuu. Paitsi että Elokuvan runousoppia on hauska lukea (esimerkit ovat tästä maailmasta, joten ne tosiaankin auttavat asioiden hahmottamisessa ja tarjoavat ahaa-elämyksiä) niin lisäksi se tarjoaa paljon työkaluja paitsi elokuvakäsikirjoituksen työstämiseen, myös muuhun kirjoittamiseen. Jotkut vinkit ovat sellaisia, että tuskin maltan odottaa päästäkseni kokeilemaan niitä paperilla. Hauskaa.

Se, milloin pääsen kokeilemaan Elokuvan runousopin juttuja käytännössä, onkin sitten eri asia... Nyt pitäisi olla jo nukkumassa, joten ei tänä iltana. Huomenna alkaa heti töiden jälkeen viikonlopun ohjelma, joka sisältää sosiaalista kanssakäymistä ja vieraita. Toivon, että jossain välissä, ehkä sunnuntaina (?) saisin nipistettyä edes puoli tuntia tai niillä main kirjoittamiselle. Ja ensi viikolla sitten ainakin. Ensi viikolla ei ole mitään erikoista iltaisin, ei punkkua eikä muita suunnitelmia kuin jumppaa ja kirjoittamista. Tällä hetkellä ajatus arjesta tuntuu ihan kivalta liisuttuani koko viikon siellä sun täällä.

Ei kommentteja: