May the Force be with you

maanantai 6. huhtikuuta 2009

Maanantaimietteitä

Eilen kirjoittelin raakatekstiä vielä muutaman sivun tuon edellisen postauksen jälkeen. Erityisen hauskaa oli kirjoittaa raakatekstiä omasta vartalostaan Hesarin Kuukausiliitteen tyyliin. Tiedättehän Kuukausiliitten alkupuolella sijaitsevan juttusarjan, jossa on mustavalkoinen alastonkuva kuukauden kohteesta ja minä-muotoon kirjoitettu lyhyt juttu hänen suhteestaan omaan vartaloonsa. Kokeilkaapa kirjoittaa sellainen - ja rehellisesti, ei siten, kuin kirjoittaisitte itsestänne Hesariin kaikkien luettavaksi, vaan oikeasti rehellisesti! Minulta olisi irronnut enemmänkin tekstiä kuin mitä kirjoitin, mutta oli pakko lopettaa ja huolehtia elämänhallinnasta, ts. tiskata, pyykätä ja silittää.

Tänään olen ollut sosiaalinen: vanha ystävä tuli kylään ja istuimme yli kolme tuntia syöden kinkku-vihannespiirakkaa ja salaattia ja yhtä sun toista. Suu on rikki tuoreesta ananaksesta (miten se aika usein rikkookin suun tosi ikävästi?) ja kiusaan sitä lisää siemailemalla varsin hyökkäävää punkkua. Ei, en edelleenkään harrasta itsekseni tissuttelua, pois se minusta, mutta kun lauantain ruualta jäi yli viiniä, eikä sitä nyt kaikkea voi lavuaariinkaan kaataa...

Huomenna ajattelin päästä taas kirjoittamisen pariin. Illat ovat hyvällä tavalla valoisia pitkään, ja ajattelin kirjoittaa ihan mitä vain puutaheinää. Raakatekstiä. Keskiviikkonakin löydän toivottavasti muutaman sanan ja torstaina alkaa pääsiäisen vietto. Se taas tarkoittaa sitä, että enää pari viikkoa siihen, että minulla on to-pe -kirjoitusloma. Todella suureellinen, kaksi päivää, mutta hei, se tarkoittaa kahta kokonaista päivää. Paitsi että juuri nyt tällä hetkellä alkoi pelottaa, että entä jos en saa mitään kirjoitettua silloin. Kyllä minä saan, saan minä. Jotain saan aikaan, ihan varmasti. Eikö niin?

Tuo pieni punkkutilkka taitaakin olla hyvä yömyssy. Ja se taas ei ole yhtään huono asia. Olisi ihan autuasta, jos pääsisin tänään ajoissa sänkyyn ja huomenna ajoissa töihin. Melko hyvä suunnitelma. Odotan jo pääsiäistä ja nukkumista autuaan rikkumattomassa hiljaisuudessa.

Ei kommentteja: