May the Force be with you

torstai 23. huhtikuuta 2009

Omegaa kohti

Tänään on vapaapäivä. Olen pessyt kaksi koneellista pyykkiä ja kokannut herkullisen aterian ja lukenut Anderssonin Luovaa mieltä, mutta mikä tärkeintä, olen myös kirjoittanut.

Heti kun lähikuppila aukesi, menin sinne kirjoittamaan. Kirjoitin sekä puutaheinää-raakatekstiä että käyttökelpoista raakatekstiä. Käyttökelpoinen liittyy Omegaan, jota olen uudistamassa. Kirjoitettuani lähikuppilassa 12 sivua raakatekstiä tulin kotiin ja aloin muokata Omegaa uuteen uskoon. Ei se ole vielä lähelläkään valmista, mutta kirjoitin siihen kaksi sivua lisää ja uskon, että ainakin osa on sellaista, mikä jää paikalleen. Ihan kaikki ei välttämättä; kirjoitin tekstiä lopusta pidemmälle kuin mitä aiemmassa versiossa, enkä ole varma, tuliko uudesta lopusta hyvä tai edes kelvollinen. Joka tapauksessa Omega on edistynyt ja edistyy huomenna vielä lisää.

Aion kirjoittaa tänään vielä lisää, ainakin raakatekstiä hiukan, mutta aion myös valmistella muuttoa siivoamalla sellaisia rytökasoja, joihin ei ole järjestyksen pitkä koura yltänyt aikoihin. Pieni puuha, tunne siitä, että teen jotain muuton eteen, pitää paniikin poissa. Tällä hetkellä huolenaiheena on nimittäin se, että "ehdinkö pakata kaiken". Huoli on ihan aiheellinen siinä mielessä, että ennen muuttoa on edessä vielä pari reissua, itse asiassa juuri silloin kun tavaroiden läpikäymisen pitäisi alkaa. No, kyllä se silti sujuu, muutto siis, ja kyllä minä ehdin kaiken. Näin olen päättänyt.

Kirjoitin päivällä lähikuppilassa yhden harjoituksen. Tein sanalistan, jossa oli säätila, vuodenaika, väri, ruokalaji, vaate, huonekalu, kasvi ja repliikki ja kirjoitin lyhyen tekstin, johon sijoitin ne kaikki. Vanha ja perinteinen harjoitus, jota en ollut tehnyt pitkään aikaan. Se oli yllättävän hauskaa ja synnytti hyvin lyhyen raakatekstin pätkän, jonka kautta päähäni aukeni yllättävän suuri maailma. Olin melkein hämmentynyt: pystynkö sanomaan näin lyhyessä näin paljon. Ilmeisesti pystyn :). Lisäksi tekstiin livahti kielikuva, josta tykkään kovasti ja jota aion vielä käyttää jossain "oikeassa tekstissä".

Nyt jatkan puuhia. Pyykit odottavat ripustajaansa, sanat kirjoittajaansa. Vapaapäivät ovat siunattuja asioita.