May the Force be with you

maanantai 5. joulukuuta 2011

Palautetta

Tänään sain meiliä Kustantamo E:stä, ne kommentit joita kesällä novelleista lupailivat. Mielenkiintoista oli lukea kommentteja ja varsinkin peilata niiden ajatuksia Kreikkalaisten uuteen versioon. Kommenteissa ehdotettiin viiden novellin deletointia tai radikaalia muuttamista. Minähän päädyin deletoimaan uudesta versiosta Khiin, Lambdan ja Kapan, ja kaikki olivat myös Kustantamo E:n deletelistalla. Harvinaisen yksimielistä, mutta ei sinänsä mitenkään yllättävää, koska nuo novellit olivat selkeästi kokoelman huonoimpia. Yleisten ehdotusten ja kommenttien lisäksi sain palautetta jokaisesta novellista erikseen. Joidenkin huomioiden kanssa olen täysin samaa mieltä ja toisissa taas on tosi hyödyllisiä pointteja, ne osoittavat sellaisia pieniä typeriä loogisuusvirheitä, joita ei itse huomaa omasta tekstistään. Ja sitten oli sellaisia kommentteja, joita pitää vähän miettiä, että mitä mieltä olenkaan niiden esiin nostamista asioista itse.

Kustantamo E:n kommentit ja päivällä lähikuppilassa pitämäni raakatekstisessio (lopputulos edelleen ihan tosi luokatonta, mutta eipä sillä kai väliä) antoivat kummasti tähän päivään potkua. Sellainen olo, että ollaan taas asiassa kiinni. Back on track, voisi kai sanoa. Olennaisen äärellä. Nyt minun pitää vain hetken aikaa pohdiskella saamaani palautetta ennen kuin rupean taas hommiin. Mutta joka tapauksessa tuntuu siltä, että muutaman viikon kirjoittamattoman umpimetsähaahuilun jälkeen alan löytää takaisin polulle.

4 kommenttia:

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Kiva kuulla! Toivotan ahkeraa ja iloista työntekoa novellien parissa! Kuulostaa siltä, ettei enää paljon puutu, että saat kustannussopparin :)

Paula kirjoitti...

Mahtavaa - upea kuulla näitäkin kuulumisiasi! Palaute auttaa kyllä kovasti eteenpäin. Tekemisen iloa sinulle!

Rooibos kirjoitti...

Helmi-Maaria ja Paula -kiitos kiitos. Toivotaan, että asiat etenevät loppuun asti :).

Nimetön kirjoitti...

Loistavaa, palaute on hieno juttu :)
-Leijona