May the Force be with you

tiistai 7. helmikuuta 2012

Hyviä aikeita

Kerroin viime kuussa, että laitoin pariin kustantamoon kyselyn Kreikkalaisten kohtalosta siinä toivossa, että saisin hylsykokoelmani täydelliseksi. Toinen kustantamo vastasi silloin, että palaavat asiaan. Eilen laitoin Kreikkalaisten uuden version sinne ja tänään sain paluupostissa meiliä, jossa kerrottiin, että kommentteja saa odotella muutaman viikon kuluessa. Olipa positiivinen yllätys tuo tämänpäiväinen meili! Eihän se mitään vielä merkitse, mutta tosi mukavaa, että ilmoittivat ja vielä tuollaisen löyhän deadlinenkin. Että tietää, ettei heidän kohdallaan joudu odottamaan ehkä kuitenkaan ensi jouluun asti.

Sen lisäksi, että ilahduin tuosta meilistä, se rauhoitti jotenkin mieltä. Tuli sellainen olo, että kyllä tämä tästä. Jollain tapaa luotan siihen, että Kreikkalaiset pärjää maailmalla. Mitään takeitahan ei tietenkään ole, mutta silti. Tasainen olo vaihteeksi.

Tänään en ole kirjoittanut enkä kirjoita. Olen keskittynyt liikuttamaan itseäni ja seuraavaksi keskityn siihen, että menen ajoissa nukkumaan - sitä ei ole tapahtunut vähään aikaan ja wanna-be-kirjailijan silmäpusseista kyllä näkee sen. Voi olla, että lepuutan Kreikkalaisten kanssa jopa muutaman päivän ajan. Ehkä jopa viikonloppuun asti. Sitten voikin taas tarttua kynään uusin innoin.

12 kommenttia:

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Kivaa! Kuulostaa hyvältä merkiltä tuommoinen vastaus :)

Kristiina V kirjoitti...

Jes, hyvältä vaikuttaa. Nyt sitten jännätään pari viikkoa...

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

Kyllä! Kuulostaa hyvältä, ehdottomasti. Minun pelkoni on ain aollut, ettei koko käsistä lueta. Totta puhuen en ole vieläkään vakuuuttunut siitä, että kaikkia "anonyymejä" käsikirjoituksia luettaisiin ainakaan muutamaa sivua pidemmälle. Kun taas silloin, kun on jotenkin kiinnittänyt kustannustoimittajan huomion, tietää, että käsikirjoitsu ainakin luetaan. Ja paras pmahdollinen tapa kiinnittää kustannustoimittajan huomio, on juuri korjatun version lähettäminen, uskoo hän. Ainakin omalla kohdallani se tepsi. Minä siis tarjosen jo kertaalleen hylättyä käsistä tälle "omalle" kustantamolleni, mutta ilmoitin sen olevan korjattu versio. Ja taikasanat innostivat lukemaan koko nivaskan sen raakaversion pelkän tylsän alun sijaan ;) Ja nyt ollaan tässä.

J.S. Meresmaa kirjoitti...

Peukut pystyssä odotellaan... :)

Nimetön kirjoitti...

Yhdyn edellisiin, aika hyvältä vaikuttava vastaus :)
-Leijona

Anne T kirjoitti...

Sormet onpi ristitty!

Nimetön kirjoitti...

Sama täällä, sormet on ristitty. Toivotaan, että tästä seuraisi jotain hyvää :)

Rooibos kirjoitti...

Jee - toivottavasti teidän ristissä olevat sormenne ja pystyssä olevat peukkunne muuttavat haaveet todeksi :)!

Vera: Minä olen ihan varma, että kustantamoissa ei lueta kokonaan kaikkia käsikirjoituksia. Eikä minusta tarvitsekaan - jos ensimmäiset 20 sivua osoittavat sen, että teksti ei kertakaikkiaan toimi millään tasolla ja homma ei etene, tai genre on aivan väärä ko. kustantamolle, niin minusta on ihan oikein, ettei kässäriä lueta kokonaan. Tai siis kivahan se olisi, jos luettaisiin, mutta tuskin missään talossa on aikaa siihen.

B. H. kirjoitti...

Hei Rooibos, sinulla on kiva blogi, olen käynyt aika pitkään kurkkimassa, mitä kirjoittelet. Mukava kuulla, että sinulle on luvattu kommenttia, toivottavasti ne johtavat johonkin hyvään! Olet ihailtavan sinnikäs ja pitkäjänteinen. :)

Rooibos kirjoitti...

B.N.: Kiitos! Minäkin olen löytänyt sinun blogisi :).

Nimetön kirjoitti...

Lupaavalta kuulostaa, peukut pystyssä täälläkin! Toivottavasti sinnikkyytesi palkitaan.
- Lila

Rooibos kirjoitti...

Toivotaan niin, Lila :).