May the Force be with you

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Hitaasti&varmasti

Olen taas editoinut kuin pieni eläin. Piti suosiolla jättää myöhemmäksi ne kohdat, joissa tarvitaan erityistä panostusta ajatteluun. Jouduin minä nytkin ajattelemaan, mutta vähän eri tavalla. Ajatteleminen on yllättävän rankkaa, kun on ensin ajatellut päivällä töissä aivonsa puhki. Sitten sitä tulee kotiin, syö ja lukee päivän Hesarin, laittaa pyykkiä koneeseen, eikä ole vielä ollenkaan toipunut, ja sitten pitää ruveta editoimaan. Olen editoinut. Korjannut yksityiskohtia, lisännyt lauseita, deletoinut lauseita, kirjoittanut, tarkistanut yksityiskohtia. Tiedän, mitkä hommat jäivät vielä tekemättä, niistä jatketaan sitten - joskus. Nyt tulee nimittäin pakollinen tauko editointiin, joko muutaman päivän tai puolentoista viikon mittainen. Ei, minulta ei ole kysytty että haluanko tällaista taukoa, mutta toisaalta juuri nyt, kun olen aika poikki, tuntuu siltä, että ehkä se onkin hyvä. Että ehkä sitten tämän pakollisen editointitauon jälkeen kykenen taas tekemään töitä Volvon kanssa kirkkain mielin ja jaksan olla sen arvoinen. Seuraava editointiputki saa sitäpaitsi kestää maksimissaan viikon ajan, ja silloin pitää olla skarppina, sillä sen jälkeen Volvo lähtee ensilukijalle. Niin lähellä, mutta niin kaukana. Siltä se nyt tuntuu, kun hommia on vielä vaikka ja kuinka.

3 kommenttia:

Mustikkakummun Anna kirjoitti...

Oletpa sinä jaksanut ahertaa. Ihailen sinnikkyyttäsi. Tsemppiä edelleen!

B. H. kirjoitti...

Hitaasti ja varmasti kuulostaa ihan hyvältä, parempi kuin nopeasti ja epävarmasti, ehkä. :)

Minä en ole editoinut niin pitkään aikaan, etten tiedä varmaan enää edes miten se tehdään, raakatekstiä vain on tullut kirjoitettua...

Rooibos kirjoitti...

Mustikkakummun Anna, kiitos tsempeistä! Kumma kun se oma aherrus ei koskaan tunnu itsestä niin aherrukselta!

B.N. - on se kumma, ettei ikinä puhuta siitä nopeasti ja varmasti -vaihtoehdosta ;). Minullakin on vieläkin vähän opettelemista tuon editoinnin kanssa, kun niin pitkään (oikeastaan vuoden) vaan raakateksteilin. Kyllä siihen tottui, mutta aluksi oli outoa, kun uuden tekstin luominen ei ollutkaan se homman nimi ;).