May the Force be with you

tiistai 19. helmikuuta 2008

Proteiinia

Olen syönyt tänään järkevästi ja terveellishenkisesti. Lihaa ja rehuja. Ei hiilihydraatteja, joita tulee popsittua välillä liiankin kanssa. Ja siis iltaruuan päälle kiskaistut puoli pussia Brunbergin lakujahan lasketaan proteiineiksi, eikö? Miksei laskettaisi? Lakut on mustia ja pötkömäisiä ja eli niillä on selkeästi öö proteiinimolekyylien ulkonäkö. Tai jotain... No, eipä sillä enää väliä, koska nyt ne loppuivat.

Proteiini kasvattaa lihaksia. Tarkoittaa sitä, että kreikkalaiset kirjaimet tarvitsevat myös proteiinia. Haluan kreikkalaisille lisää lihasta ja vähemmän läskiä. Seuraavaksi seulaan joutuu Epsilon, joka tulee todennäköisesti kokemaan melkoisen ruokavaliomuutoksen. Pois lauseet, jotka toistavat edellisen lauseen sanoman toisin sanoin. Pois kivat pikku diiteilit, jotka ovat juu kivoja, mutta eivät liity asiaan mitenkään (novelleja tässä oltiin kirjoittamassa, eikä 900-sivuista sukueeposta!). Pois epävarmuus. Tilalle sitä proteiinia - toivottavasti onnistuu. Epsilonissa on mielestäni hyvä idea (omakehu haisee), mutta eri asia, saanko toteutettua sen niin kuin tahtoisin.

Sunnuntaina onnistuin katsomaan Thetan läpi. Ei ollut kriisin paikka, mutta muutoksiahan siihenkin tuli. Thetassa olen epävarma a) rakenteen suhteen ja b) sen suhteen, kuinka paljon voin jättää sanomatta ja kuinka paljon kannattaa jättää sanomatta. Rakenteelle en tee vielä mitään, jollen koe äkkiä suurta valaistumista. Olen sopinut alustavasti tekstivaihtokaupat maaliskuun loppuun erään rakenne-ekspertin kanssa, ja ajattelin kuunnella hänen mielipiteensä Epsilonin rakenteesta ja toimia sitten. Tuo toinen onkin sitten isompi ongelma, että mitä sanoa ja mitä ei. Jos sanoo, niin lopputulos on aivan erilainen kuin se, että ei sano. Kumpi on parempi, kumpi toimii, kummalla konstilla saan aikaan toivomani tunnereaktion lukijassa?

Jos olisin hevonen, söisin nyt heinää; korsirehun syöminen auttaa kuulemma hevosta pysymään lämpimänä talvella. Brr, varpaita palelee, jalkoja palelee ylipäätään, kämppä tuntuu kylmältä. Mikäköhän heinän proteiini-hiilari-suhde on?

Ei kommentteja: