May the Force be with you

maanantai 30. maaliskuuta 2009

Kotona kotona

Gamman muokkausta tänään. Gammassa on ihan aina, siis jo silloin, kun se oli vielä romaanikässäri, ollut kaksi tasoa. Varsinkin siitä toisesta olen aina pitänyt. Erityisesti. Se on ollut todellinen darling ja tänään tuli vihdoin aika katsoa totuutta silmiin ja myöntyä siihen, että "kill your darlings" on aina ja edelleen toimiva ohje. Toinen taso siis lähti pois Gammasta, mutta tallensin ne pätkät kuitenkin omaan tiedostoonsa ja toivon, että siitä ideasta irtoaa vielä joskus joku teksti.

Pienen leikkaus- ja liimausoperaation jälkeen kirjoitin Gammaa vähän uudestaan. Vielä on tehtävää, varsinkin yksi vähän isompi juttu, koko tarinan kannalta keskeinen takauma, mutta kun saan sen kuntoon ja loppua hiottua, Gamma voisi alkaa olla valmiihko. Tänään en kuitenkaan enää jatka kirjoittamista, sillä kello tulee puoli kymmenen ja ikävä kyllä huomenna on työpäivä.

Töissäkäynnin lisäksi huomiselle on tehtävälistalla Gamman kirjoittamista ja pyykkäämistä. Elättelen toiveita myös muutamista raakatekstisivuista. Sehän ei ole kuin omasta viitseliäisyydestä kiinni, joten toivottavasti onnistuu. Jotenkin tuo hetkellinen uppoaminen Gammaan auttoi tosi paljon arkeen palaamisessa eilisen reissutunnelman jäljiltä. Olen sanonut monta kertaa aiemminkin, mutta sanon edelleen, että kirjoittaminen on koti.

Ei kommentteja: