May the Force be with you

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Sinne meni

Sydän hakkaa, vaikka en ole muuta tehnyt kuin istunut paikoillani. Melkein paikoillani. Sormet ovat kyllä liikkuneet, kirjoittaneet meiliä, ladanneet liitetiedostoa, klikanneet "lähetä"-nappulaa. Yllätin itsenikin ripeällä toiminnalla. Eilen nimet novelleille, joilla ei sellaisia ollut, tänään käsikirjoitus eteenpäin. Kaikkialle, mihin sen pystyi laittamaan sähköpostilla, eli kuuteen taloon. Huomenna hoidan printtauspuolen ja loput kolme (tai kaksi, en ole vielä päättänyt) kustantamoa saavat omat kappaleensa. Mukana on kaksi sellaista kustantamoa, joissa Kreikkalaiset eivät ole käyneet vielä lainkaan. Saa nähdä millä aikataululla näistä uusista paikoista tulee viestiä.

Hämmentävää. En itsekään oikein tajua, miten siinä näin kävi, että rykäisin koko hoidon kasaan jo tänään. Vuosi sitten matkaan lähti 101 sivua, tänään 112 sivua. Muukin on muuttunut kuin sivumäärä. Yksi novelli jäi kokonaan pois, toinen tuli sen tilalle. Suurinta osaa novelleista muokkasin, useita enemmän kuin vähemmän. Tuli lisää pituutta, tuli kertojaratkaisuja, tuli jatkoa tarinoihin. En voi oikein muuta kuin toivoa, että osasin muokata tekstejä tarpeeksi ja oikeaan suuntaan. Nyt tietenkin tuntuu, että ihan huonojahan ne ovat ja ettei niillä saa ikinä ylitettyä julkaisukynnystä, tuollaisilla, mutta sellaista se on aina. Tässä vaiheessa iskee aina se paniikki ja huonoudentunne, mutta kyllä se siitä vähän ajan kuluttua.

Kunhan saan paperiversiotkin lähtemään, olen taas hetken ihan irrallani. Ihan eksyksissä myös, luulen. Ei se haittaa. Pieni pääsiäislomailu siihen väliin taitaa olla ihan hyvä asia. Samoin vappu. Samoin äitienpäiväviikonloppu. Sen jälkeen alkavatkin toukokuun vapaat maanantait - toivottavasti osaan silloin kirjoittaa taas jotain, etten ole enää ihan pihalla.

11 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hienoa! pidän peukkuja, voi kunpa kunpa tärppäisi nyt ja saisit sopparin. <3

Karenina Unska kirjoitti...

Vähänkö hieno homma! Nyt on jännät paikat.

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Kivaa, onnea matkaan, toivotaan, että se on pitkä ja palkitseva :)

marjis kirjoitti...

Huu! Jännittävää! Nyt pidetään peukkuja korkealla! :)

Paula kirjoitti...

Hieno uutinen! Toivon kaikkea hyvää käsiksellesi! :-)

Katja Kaukonen kirjoitti...

Onnea! Nyt voi leijailla hetken hyvin mielin. :)

sinilintu kirjoitti...

Onnea matkaan. :) Jännitän täällä sun puolesta.

Dee kirjoitti...

Olen etsinyt kirjoittamista käsittelevää blogia jo jonkin aikaa, mukavaa törmätä juuri sellaiseen, millaista on metsästänytkin!
Onnea nyt sitten uudemmankin lukijan puolesta! :)

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

Mahtavaa! Pidetään peukkuja ristissä, että saat kustannussopimuksen!!!

Rooibos kirjoitti...

Voi kiitos, kiitos, kiitos kaikille <3! Ihana tietää, että olette hengessä mukana :).

Dr Feelgood: tervetuloa ja kiitos! Tuolta blogrollistani löydät vielä paljon muitakin kirjoittamista käsitteleviä blogeja :).

Kiitos vielä kaikille peukuista ja hyvistä toivotuksista :).

hippiehurrey kirjoitti...

Mulla on semmoinen fiilis, että nyt tärppää!

Pidän peukkuja!