May the Force be with you

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Tuliaisia Lapista

Tulin tänä aamuna pääsiäislomalta ja toin paljon tuliaisia.

Tuliainen nro 1
Keuhkoputkentulehdus. Minä ja VR:n yöjunien makuuhytit emme tule toimeen keskenämme. Menomatkalla se jo alkoi (allergiahytissä! aamulla kun heräsin junassa, keuhkot toimivat enää vain puolella teholla) ja viime yö sinetöi tilanteen kiitettävästi. Kerrankin lääkäri oli asiaankuuluvan vaikuttunut yskästäni ja keuhkojeni rohinasta. Minulla on tapana yskiä kunnolla silloin kun yskin, mutta tämä alkaa kyllä olla omassakin kategoriassani ihan tukeva yskä. Käännän päitä missä kuljenkin. Torstaihin asti pitää kuulemma kuulostella oloa. Jos antibiootit eivät ole auttaneet siihen mennessä, tie käy keuhkoröntgeniin: "ettei se sitten kuitenkin ole keuhkokuume". Jahans. Kaksi vuorokautta aikaa toeta siis. Tekee mieli vähän nauraa. Kaksi vuorokautta on minun yskilleni vasta alkusoittoa, vaikkei keuhkokuumetta olisikaan. Yleisesti ottaen kaikki kröhäni kestävät pahana min. kaksi viikkoa, yleensä pitempään. Toisaalta, olen yskinyt keuhkojani pellolle nyt jo viisi päivää, että en sitten tiedä... Katsotaan, mitä tapahtuu.

Tuliainen nro 2
Ruskettunut naama. Neljä päivää taukoamatonta auringonpaistetta Lapin hangilla. Ah! Ja onhan se mukavaa sairastaa kerrankin terveen näköisenä! Yleensä kipeänä näyttää ihan haudasta nostetulta, mutta nyt on kiva päivetys kasvoilla vaikka mitä tekisi.

Tuliainen nro 3
Jotkut tekevät töitä pääsiäispyhinäkin. Sen sain huomata eilen junassa, kun kännykkä kilahti sähköpostin merkiksi puoli kymmenen aikaan illalla. Ensimmäinen vastaus viime viikolla lähettämästäni kässäristä! Edes villeimmissä kuvitelmissani en osannut ajatella, että joku paikka vastaisi näin pian. Vastaaja oli Kustantamo H, joka ei ollut mukana ensimmäisellä kierroksella, vaan tutustui Kreikkalaisiin nyt ensimmäistä kertaa. Vastaus oli "ei kiitos", mutta tosi herttainen sellainen. Jäi hyvä mieli, oikeastikin. Kirjoittivat, että lukija oli tykännyt Kreikkalaisista niin paljon, että oli patistanut muutkin lukemaan sen (näin nopeasti!) ja että ansioita on, mutta ei nyt sitten kuitenkaan tällä kertaa ylitä heidän kynnystään. Lopussa oli vielä kiva kannustus, että uskovat, että kässäri saattaa mennäkin läpi jossain toisessa kustantamossa. Pää on siis avattu - jään odottamaan mielenkiinnolla, mikä kustantamo reagoi seuraavaksi. Ja ihan vilpittömästi voin sanoa, että tämä hylsy ei nostanut muuta kuin hymyn huulille!

* * *

Siinä tuliaiset - keuhkoputkentulehdus tuonee vielä muassaan pari muuta lieveilmiötä kuten yskimisessä treenaantuneet vatsalihakset ja sairasloman sekaannuttama unirytmi. En kuitenkaan valita, jos antibiootit vain tehoavat ja rintani alla asuva kissa lakkaa kehräämästä jokaisella ulos- ja sisäänhengityksellä...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut kivasta palautteesta! Sä olet kyllä jo ihan hilikulla julkaisukynnyksen ylittämisessä. Mä pidän peukut pystyssä!!
t. satunnainen lukija

Paula kirjoitti...

Mukava kuulla palautteestasi. :-)

Rooibos kirjoitti...

Anonyymi: tervetuloa useamminkin :). Paula: Eikö ollutkin :) - kiva palaute!