May the Force be with you

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Toipilaisuutta

Sairaana olemisessa on se hyvä (?) puoli, että saa syödä sitä, mikä maistuu, kovin moni ruoka kun ei maistu. Lisäksi saa syödä sitä, mitä on helposti saatavilla, koska kokkausoperaatio veisi aivan liikaa voimia.

Tänään söin aamiaiseksi piparminttuteetä, mustikkakeittoa, kylmiä nakkeja ja jäätelöä. Ei ihan ravintoympyrän mukaista, mutta kun leipää ei tee mieli. Puuroa saatan keittää vähän myöhemmin, se saattaisi tehdä terää.

Ulkona paistaa aurinko ja koivun kukinta on alkanut. Lämmintäkin on, ainakin mittarin mukaan. Minä taidan ryömiä sänkyyn, vetää peiton leukaan asti ja laittaa silmät kiinni. Jos uni ei tule, niin luen vähän. En toki mitään noista keskeneräisistä kirjoista (...) vaan Meyerin Breaking Dawnia. Lohtulukemista perinteisimmillään, eli kirja, joka on luettu jo moneen kertaan. Pääsiäislomalla aloin lukea Brasharesin My Name is Memory -kirjaa, mutta vielä se ei ole vakuuttanut viihdearvollaan. Ehkä sekin tulee silti kahlattua läpi jossain vaiheessa.

Kustantamo H:sta tullut palaute nosti riman korkealle - jos yksi vastasi nyt jo, niin eikö joku toinenkin kustantamo voisi olla melkein yhtä ripeä? Todennäköisesti ei. Viime kierroksella Kustantamo A oli nopein, kolme tai neljä viikkoa, joten täytynee venyttää kärsivällisyyttä ja muistaa, että Kustantamo H oli supernopea. Muilla menee kuukaudesta jopa pariin vuoteen ennen kuin vastausta tulee. En siis pidätä hengitystä odottaessani.

6 kommenttia:

Karenina Unska kirjoitti...

Minäkin sairastan ja söin aamiaiseksi tummaa suklaata. Siinä oli moussetäyte. Täytyyhän tästä köhimisestä joku palkintokin saada!

Odotan todella uteliaana muiden kustantamojen kommenttia. Ensimmäinen oli niin rohkaiseva, että -- katkaise jalka ... eikun siis käsi, kun kirjailijasta to-be on kyse!

Rooibos kirjoitti...

Karenina Unska: Tumma suklaa moussetäytteellä kuulostaa varsin täysipainoiselta aamiaiselta. Saa nähdä mitä minä keksin huomenaamulla - nakit alkavat jo kyllästyttää, olen syönyt niitä koko päivän, kylmänä.

Minäkin odotan muita kustantamoja, mutta yritän olla ajattelematta asiaa kauheasti - odottavan aika on pitkä, eikä se ajatteleminen nopeuta ajan kulua yhtään :).

Tosikko kirjoitti...

Kulta! Toipumisjaksamista!

M. kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
M. kirjoitti...

Minä sain viimeksi ensimmäiset (myönteiset) vastaukset jo seuraavana ja sitä seuraavana päivänä sähköpostin lähettämisestä. Nyt on kulunut jo melkein kuukausi ja olo on kovin kärsimätön. :-P Vaikka edellisestä kirjasta tuli vielä muutama viikko sitten viimeinen hylky, 11 kk lähettämisen jälkeen!

(Blogger ei jostain syystä anna enää kommentoida muuta kuin Google-tilillä, vaikka täytän kohdan Nimi/URL-osoite. Kokeilin kirjautua ulos, mutta nyt se vaatii kirjautumaan sisään. Terveisin siis Maija Haavisto)

Rooibos kirjoitti...

Hei Maija! Odottaminen on ärsyttävää, eikö ;)? Minun pitäisi ilmeisesti keksiä itselleni jotain tekemistä, etten vain koko ajan odota, että "nyt? nyt? tänään?".

Oma ennätykseni hylsykirjeissä on 1 vuosi ja 8kk - en kyllä siinä vaiheessa edes ajatellut, että sieltä olisi muuta kuin hylsyä pukannut. Enemmänkin vähän hymyilytti, että olisivat säästäneet paperia ja postimaksuja ja jättäneet senkin hylsyn lähettämättä ;).

Pitkiä hermoja odottamiseen sinullekin :).