May the Force be with you

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Leipää ja sirkushuveja

Takaisin netin ääressä! Karkasin torstaina kotopuoleen pitkäksi viikonlopuksi nauttimaan helteistä vähän toisissa maisemissa. Pieni ex tempore -lomanen teki hyvää; nyt jaksaa vielä nämä kaksi viimeistä viikkoa ennen kesälomaa. Helteet hellivät niin tehokkaasti, ettei huvittanut päivittää blogia sisätiloissa, vaikka mahdollisuus olisi ollut. Laiturilla makoilu vei voiton ja siksi vastaaminen edellisen postauksen kommentteihinkin jäi vasta tälle päivälle. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan?

Tänään olen työpäivän lisäksi käynyt juoksemassa, pyykännyt, tehnyt ruokaa ja leiponut leipää (joka on juuri viimeisiä minuutteja uunissa, ei saa unohtaa sitä sinne!). Niin ja kävin kirjastossa palauttamassa Ishiguron Yösoittoja tasan eräpäivänä. Yösoittoja oli hyvä. Sellainen hyvä, että tuli turvallinen olo, kun luki sitä. Kaikki sujui, mutta ei kuitenkaan ärsyttävän sliipatusti. Hyviä novelleja, ja pitkiä, suosittelen!

En tietenkään päässyt kirjastosta tyhjin käsin pois. En, kun tyrkyllä oli Katja Kaukosen esikoinen Odelma, joka on ollut "pakko lukea"-listallani ilmestymisestään asti. Otin sille kaveriksi vähän runoja: Meriluodon Kimeän metsän ja Saila Susiluodon Siivekkäät ja hännäkkäät. Eräpäivää on 1.8. asti, mutta koska olen silloin lomalla, on nuo kirjat kyllä pakko lukea ennen lomalle lähtöä, jotta saan ne palautettua ajallaan.

Viikonloppuna kirjoittelin hiukan aamu- ja/tai iltasivuja. Tarpeen ja tunnelman ja ajan sallimuksen mukaan. Aion jatkaa samaa. Olen kirjoittanut tavallista raakatekstisoopaa tai sitten pätkiä eräiden elämästä. Toivon, että voin vielä joskus käyttää niitä pätkiä, sillä niitä on mukava kirjoittaa, tulee hyvä mieli, kynä soljuu, erilaiset sanat kuin ennen, tai niin minusta tuntuu. Jotain sellaista kirjoitan vielä, mutta nyt se saa olla vain sanoja kirjoitusvihossa, raakatekstiä, ettei tule liikaa paineita.

Tälle viikolle on ohjelmoitu liikuntaa. Liikunnan jälkeen on hyvä kirjoittaa, kun ruumis on väsytetty sen verran, että se malttaa istua paikallaan. Sitäpaitsi on pilvistä ja viileää ja minunkin kotini enää +28. Ei hassumpaa. Ja muistin ottaa sen leivänkin uunista.

Ei kommentteja: