May the Force be with you

perjantai 22. tammikuuta 2010

Ajanviete, osa 2, L - Ö

Jatkoa aakkosiin ihan vain perjantai-illan ajanvietteeksi:

L
Laskettelu. Joko alppikamoilla tai telluilla. Talviurheilu yli muiden. Jo 3-vuotiaasta asti.

M
Minä. Koska olen perinteisen verran itsekeskeinen henkilö, valitsen tähän kohtaan oman itseni. Voisin myös valita sanan maisema. Nykyään kotini ikkunoista näkyy hieno maisema. Puita, junia, puoli Helsinkiä, puistoja, vettäkin... luksusta.

N
Nauru. Tekee hyvää, kun pipo kiristää, hermo kiristää tai vanne kiristää päätä.

O
Onni. O:hon pitää laittaa onni. Sitä saa kirjoittamisesta, ystävistä, rakkaista, hyvästä ruuasta, itsensä toteuttamisesta. Sitä kai kaikki haluavat. Joskus harvoin tulee pikaisia hetkiä, jolloin onni on niin lähellä, että silmistä puristuu vettä. Se ei vaadi mitään erikoista, yleensä omaa aikaa, jonka tietää voivansa käyttää juuri niin kuin haluaa, sovussa itsensä kanssa.

P
Pekka. Ensimmäinen nalleni. Pekka oli alunperin ilmeisesti tyttönalle, koska sillä oli mekko, mutta Pekasta tuli pian Pekka. Pekalla ei ollut toista silmää eikä nenää (joku oli mahtanut kiskoa ne irti...), mutta äiti ompeli sille lopulta korvikkeet. Silmä tosin piti purkaa pois, sillä huusin niin hirveästi. Kaksisilmäisenä Pekka ei näyttänyt enää Pekalta.

Q
Kuu. Ei kai q-kirjaimeen mitään muuta voi keksiä? Sitä paitsi kuu on ollut tosi hieno sirppi viime päivinä.

R
Ruoka, ehdottomasti. Ensinnäkin ruoka ylläpitää verensokeria ja se on hyvin tärkeä juttu. Jos verensokeri on alhaalla, Rooibos murjottaa ja masentuu. Hyvä ruoka pelastaa paljon ja joskus, jos se pääsee yllättämään, se suorastaan liikuttaa. Ruuanlaitto on myös loistava tapa rentoutua. R-kirjaimeen pitää mainita myös rooibos. Entisestä Earl Greyn suurkuluttajasta on tullut rooiboksen suurkuluttaja. Tällä hetkellä r voisi olla myös ranne, joka on kipeä ja siksi mielessä melkein koko ajan.

S
S niin kuin sisar, s niin kuin sauna. Siskoa ei tarvitse selittää, sisko on. Sauna taas on ihana asia. Olen kunnon löylyjen ystävä. Ei mitään yltiöpäistä, mutta löylyä pitää lyödä ja saunan pitää olla sellaiset 80-90 astetta kuuma. Sauna tarkoittaa rentoutumista ja rauhoittumista. Saunassa ei voi riidellä, mutta syvällisten puhumiseen se on oiva paikka. Saunan lämmittäminenkin on terapeuttista.

T
Tiskaaminen. Minulla on viha-rakkaus-suhde tiskaamiseen. Joskus pidän siitä, joskus välttelen sitä kuin pahinta vihollista. Tiskaaminen voi olla myös hyvin passiivis-aggressiivinen teko. Jotkut parhaista ideoista työn alla oleviin teksteihin liittyen olen saanut tiskatessa. Käsillä tekeminen auttaa aivojakin tekemään.

U
Unet. Luulen, että unet ja kirjoittaessa päähän tulevat kuvat ovat kotoisin samasta paikasta. Luulen, että rehellisesti kirjoittaessani pääsen lähelle sitä paikkaa.

V
Vesi. Ensimmäiset 19 vuottani asuin veden äärellä kesät talvet. Reilu parikymppisenä sain asua hetken Atlantin rannalla ja ymmärsin, mitä eroa on sisävesillä ja valtamerillä. Pidän molemmista. Ei niitä väsy katselemaan. Vesi myös maistuu hyvältä, mieluiten mökkikaivosta nostettu, hyvin hyvin kylmä vesi.

X
Kuka näihin kaikkiin kirjaimiin jotain keksii? En minä ainakaan. Sitäpaitsi menivätköhän nämä aakkoset edes oikeaan järjestykseen?

Z
Zen. Sitähän tässä tavoitellaan.

Y
Ystävät. Tietenkin. Mitä tästä tulisi ilman heitä, ei mitään. Ansaitsevat kiitosta ja halauksia, pitävät minua pystyssä kun horjun.

Ä
Äiti ja äänet. Äitiä ei tarvinne selittää. Äänet - en kuule hyvin niitä kaikkia ja siksi ne ansaitsevat tulla mainituiksi. Äänet ovat tärkeitä ja osa niistä on kauniita ja toivon, että minun elinaikanani keksitään korjauskeino tähänkin vaivaan.

Ö
Öisin. Öisin kuuluu nukkua, öisin voi kuunnella toisen hengitystä, jos vieressä on joku toinen. Öisin voi uneksia. Öisin voi tulla nälkäiseksi. Öisin voi juhlia. Öisin voi lukea kirjoja niin ettei ehdi nukkua. Öisin voi tilittää pimeyden turvin. Kesäöinä valo on kaunista, kesäöinä voi istua nuotiolla. Öisin voi kuunnella eri ääniä kuin päivällä. Öisin voi maata omassa pikku sängyssään ja latautua seuraavaa päivää varten. Öisin voi valvoa pitkään. Öisin kaupungista näkyy vain valot. Öisin pelottaa joskus. Öisin voi kiivetä mökillä palotikkaita pitkin yläkerrasta ja mennä yöpaita päällä rantaan katsomaan miltä näyttää, kun luonto herää.

Ei kommentteja: