May the Force be with you

sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Ei mitään erityistä -sunnuntai

Tänään olen ottanut aika rennosti. Kirjoitellut raakatekstiä joitain sivuja, sellaisia päläpäläpälä-sivuja, joista ei tule koskaan mitään, mutta jotka ovat ihan yhtä tärkeitä kuin ne raakatekstisivut, joista sikiää uutta tekstiä. Toisin sanoen olen pitänyt ääntä auki.

Normaalin raakatekstin lisäksi olen palannut vanhaan hauskaan harjoitukseeni: Kymmenen substantiivia ja kymmenen verbiä - molemmat satunnaisia ja verbit saavat mielellään olla mahdollisimman konkreettisia ja tarkkoja. Sekoitetaan ja yhdistetään ja muotoillaan lauseiksi. Lopputuloksena on pöllöjä juttuja, mutta joskus myös osuvia yhdistelmiä. Ei kovin kummoinen harjoitus, mutta minä tykkään ja toimii minulla: yllättävien ja toisiinsa sopimattomien sanojen liittäminen toisiinsa aiheuttaa liikehdintää aivoissa.

Huomenna vien ranteen lääkäriin. Käsi on ollut parempi, totta kai, kun en ole neljään päivään istunut 8 tuntia töissä tiukasti koneen ääressä, mutta tiedän, että ensi viikko on sille taas tosi paha. Ei tarvita kuin yksi kunnon päivä, ja ranne päkyröi taas ihan huolella. Saa nähdä, mitä lääkärisetä sanoo. Itse aion kysellä vaihtoehtoja ja ehdotella sitä kortisonia. En tiedä, mitä mieltä kyseinen lääkäri on kortisonipiikeistä. Pitää yrittää vakuuttaa hänet siitä, että nyt pitää ostaa aikaa, ja että kesällä, jos vaiva vielä vaivaa, voin sitten mennä magneettikuvaan ja voidaan pohtia, että mikä kädessä olikaan rikki.

Katsotaan, mitä tuleman pitää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Piti laittaa sinulle viestiä jo eilen, mutta kone jumi kotona. No, töissä olossa on siis puolensa :)

Äänen auki pitäminen oli niin hyvin sanottu, että lainaan sitä tästä lähtien!

Sunstantiivi–verbi-leikki kuulostaa hyvältä. Myisiköhän ne sopivasti jääkaappimagneetteja...

Onnea vain lääkäriin. Toivottavasti käsi hoituu. Äidiltäni leikattiin mitä ilmeisemmin samantyyppinen vaiva. Käsi tosin vain paheni...

Rooibos kirjoitti...

Substantiivi-verbi-leikki on tosiaan ihan hauska ja palaan siihen aina tasaisin väliajoin. Siitä on myös poikinut joitain ilmauksia, joita olen käyttänyt kreikkalaisissa ja huvittavaa kyllä, nimenomaan niistä ilmauksista on tullut erikseen kiitosta ;).

Lääkärikäynti oli vähän onneton. Sain kyllä lähetteen magneettiin, mutta en aio sitä käyttää lähimpään puoleen vuoteen ainakaan. Kuulemma pitäisi pitää tukilastaa vaan ahkerasti (en pidä, koska käsi tulee siitä vain kipeämmäksi) ja kortisonia ei voi pistää, kun ei tiedä mikä vialla. Eli toisin sanoen katselen mitä tapahtuu... toivottavasti ranne tykkää virkavapaasta, eikä kiukkuunnu.