May the Force be with you

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Kirjallinen keskiviikko?

Odotus minussa on kuin kekäle. Polttaa koko ajan, häiritsee keskittymistä, kaikki kiertyy sen ympärille, jokainen tekeminen ja tekemättä jättäminen. Olen onnistunut kaatamaan sen päälle vettä (sihinää!) ja sen pinta on ehkä hämäävän harmaa ja hilseinen, mutta sisus hehkuu yhä vahvan punaisena. Elokuun alku on kuuma, sisäisesti ja ulkoisesti ja aurinkokin paistaa kotini pieneksi uuniksi. Lämmintä piisaa.

Tänään olen puhunut kirjoittamisesta ja kirjoista suu vaahdossa. Se teki hyvää. En ollut puhunut hänen kanssaan pariin vuoteen ja nyt kun viimein näimme, tuntui välillä siltä, että ilmoille olisi purskahtanut mielellään kolme asiaa kerrallaan. Pitäisi nähdä useammin. Minulla ei ole kovin montaa kirjoittavaa ihmistä ympärilläni live-elämässä, toisin kuin täällä blogistaniassa. Kasvokkaisiakin kontakteja tarvitaan, keskusteluja, ajatuksten herättelemistä.

Olen kirjoittanut raakatekstiä. Vähän, muutaman sivun. Sujui se paremmin kuin eilen, tuli muutamia sellaisia kuvia, joita käyttäisin mielelläni jossain.

Olen lukenut Kaukosen Odelman loppuun. Odelman sanat ovat kauniita ja kiertyvät toistensa ympärille. Miten paljon sanoja, miten paljoja sanoja. Erikoinen kirja, siis hyvällä tavalla erikoinen. Odelma on täynnä vahvoja kuvia, hyvin visuaalinen teos; harvoin minä näen aivan kaiken kirjoitetun noin selvinä kuvina. Tulee melkein mieleen, että Odelmaa voisi luonnehtia aikuisten kuvakirjaksi. Eihän siinä tietenkään kuvia ole, mutta se kyllä tekee kuvia. Mietin tässä, että olisiko Kaukosen esikoinen tuonut mieleen Raevaaran esikoisen Eräänä päivänä tyhjä taivas, mutta päätin, että ei. En tiedä mistä tuo rinnastus tuli mieleen. Varmaan siitä, että mietin toista kirjaa, jonka tapahtumat olisivat sijoittuneet jotenkin samalla tavalla syrjään, omaan pieneen universumiinsa.

Siis: luettu, kirjoitettu, puhuttu kirjoittamisesta ja lukemisesta ja viilennetty kekälettä. Ostin myös kirjan. Pakko oli kun halvalla sai (taas liian halvalla, hyi): Tero Liukkosen novellikokoelma Toivomuspuu. Hintaa en ilkeä sanoa (2 euroa, alepöydästä). Niin ja pari postikorttiakin ostin. Kysyin tekstiviestillä osoitetta. Joku saa postia.

Ei kommentteja: