May the Force be with you

tiistai 2. elokuuta 2011

Monotoniaa

Raakatekstin kirjoittamisesta ei tule tänään oikein mitään. Yritän illemmalla uudestaan; ehkä silloin onnistuu paremmin. Tehdäkseni jotain hyödyllistä olen kirjoittanut puhtaaksi raakatekstipätkiä, joita olen kirjoittanut silloin tällöin jo viikkojen ajan ja jotka liittyvät kaikki samoihin ihmisiin, tiettyyn kaupunkiin. Materiaalia on kertynyt yllättävän paljon - ajattelin, että jos niistä pätkistä tulee kaksi sivua, niin hyvä on, mutta kolmas sivu on jo täynnä ja vielä on paljon puhtaaksikirjoitettavaa. En tiedä, tuleeko niistä koskaan mitään, mutta työnimenä on Plan B, ja se hämärä ajatus, joka minulla noista raakatekstipätkistä on, on niin monimutkainen, että pelkkä ajatuskin musertaa alleen. Kirjoitan ne nyt kuitenkin puhtaaksi - voihan olla, että minulla on jossain vaiheessa aikaa ja tilaisuutta ja Plan B:stä tulee jotain muutakin kuin muutama sivu hajanaisia pätkiä.

Olo on löysä ja haluton. Tekisi mieli ottaa päiväunet. Ensin pitää kuitenkin ripustaa pyykit, mutta ehkä sitten? Ja jos tekee mieli päiväunia, niin jollei niitä ota kesälomallaan, niin koskas sitten?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä Oriveden opiston novellipajasta!Ellet ole koskaan ollut, niin suosittelen lämmöllä, kahden päivän kokemuksella.

Realiteetteja: eilen illalla piti kirjoittaa kolme aloitusta. Tänään aamupäivällä niitä ruodittiin. Iltapäivä piti kirjoittaa jostakin aloituksesta eteenpäin ja saada novellia valmistumaan.

Sormieni verryttelemiseksi kirjoitin kustakin alusta kolme liuskaa. Valitsin niistä yhden, annoin deleten soida ja hioin. Tuloksena yksi ainoa liuska, jota ruoditaan porukassa huomenna.

Hieman olen pettynyt, mutta oli kivaa pitkästä aikaa kirjoittaa. Olen tainnutkin olla jo kaksi viikkoa kirjoittamatta muuta kuin aamusivuja, joita ei lasketa. Muuten on aika mennyt Moria hioessa.

Tahti on kiivas, mutta tykkään.

lämmöllä,TdW

Rooibos kirjoitti...

Kiitos terveisistä TdW! Olen joskus ollutkin Orivedellä, en tosin novellipajassa, ja arvaan että siellä on ihanaa :). Harjoitukset kuulostavat hyviltä - pitäisi itsekin kokeilla. Varsinkin tuollainen monien alkujen kirjoittaminen kuulostaa kivalta: voisi kirjoittaa ihan millaisen alkukohtauksen tahansa, kun ei tarvitsisi miettiä, että miten ihmeessä jatkaa siitä eteenpäin ;). Nautihan kurssista ja kerro, millaista on :)!