May the Force be with you

tiistai 3. tammikuuta 2012

Jotenkin maanantai, vaikka on tiistai

Blogistanian Finlandia on jaettu eilen. Sallan lukupäiväkirjassa kerrotaan asiasta tarkemmin, mutta tässä sijoitukset: 1. Katja Kettu: Kätilö 2. Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis 3. Katja Kaukonen: Odelma 4. Miika Nousiainen: Metsäjätti 5. Ville Tietäväinen: Näkymättömät kädet 6. Marja Leena Virtanen: Kirjeitä kiven alle. Näistä Kätilö on kesken ja Kaukosen Odelman olen lukenut. Sanoisin, että yllättävän hyvä tulos, melkein 2/6 ;). Ja yllättävän hyvä siksi, että en mitenkään ehdi lukea kaikkea, mitä haluaisin. En alkuunkaan. Joten hauska yllätys, että olen lukenut voittajista edes jotain. Ja kyseinen lista oli hyvin mielenkiintoinen, kiitos BF:n järjestämisestä Sallalle! Toivottavasti saadaan taas ensi talvena tietää, mikä tämän vuoden kirjasadossa on ollut eniten kirjabloggaajien mieleen :).

Minun mieleeni olisi se, jos ehtisin hiukan kirjoittaa, mutta proosallinen elämä on asettunut proosan kirjoittamisen tielle - ja myös lyriikan, ei sen puoleen, vaikka en sitä kyllä kirjoitakaan ;). Pyykit, pieni oikolukutehtävä, ruokailu, kodinhoidolliset jutut... sitä tavallista siis. Toivon, että arki asettuu pian uomiinsa ja pääsen rauhoittamaan hiukan aikaa sanoille. Ehkä ehdin tänäänkin vielä, kymmenen minuuttia edes, katsotaan nyt. Perjantai on vapaata (loppiainen on sitten mukava asia!), joten edessä pitkä viikonloppu. Toivottavasti saan silloin viimeistään kirjottua sanoja paperille vähän enemmän kuin vain muutaman rivin verran.

3 kommenttia:

Gaselli kirjoitti...

Seurasin mielenkiinnolla kirjavalintoja vaikka ulkomailla tällä hetkellä asuvana en ole ehtinyt tutustumaan kotimaiseen kirjallisuuteen juuri ollenkaan tänä vuonna. Noista valituista kolme on ollut jo itselläni ostoslistalla kun kotimaahan kesällä palaan: Kätilö, Kerjäläinen ja jänis sekä Kirjeitä kiven alle.
Älä suotta murehdi kirjoittamista tai ajan puutetta. kaikella on aikansa, myös kirjoittamisella. Alitajunta työskentelee koko ajan ja kun sitten aika on kypsä, myös aika kirjoittamiselle löytyy. Itselläni esimerkiksi juuri nyt on runsaasti aikaa, mutta en kuitenkaan saa uutta tekstiä syntymään sen enempää kuin kiireisinä aikoinakaan. Uskon että tarvitsen aikaa nyt elokuussa esikoiseni kustantamoon lähettämisen ja sitä edeltävän mittavan työskentelyjakson nollaamiseen. Blogissani käsittelen juuri nyt kirjoittamisprosessiin liittyviä aiheita ja toivon että sitä kautta kirjoittajamoottorini taas käynnistyy;)

Rooibos kirjoitti...

Marke, tuo on ihan totta, että tauot tekevät hyvää ja aika aikaa kutakin. Se vain tuppaa joskus unohtumaan, kun haluaisi kaikenhetitännenyt :). Luulen, että marras-joulukuussa alkanut lukemisjaksoni (eli enemmän tekstiä sisään kuin ulos!) ei ole vielä sekään hiipunut, nyt ei vain ole aikaa sillekään kovin paljon. Ehkä pitää ensin lukea kyllikseen ja sitten sanojakin taas tulee.

Gaselli kirjoitti...

Tuo on totta. Lukeminen rentouttaa, mutta antaa myöskin aivoille polttoainetta. Monesti myös toisten kirjoista oppii, näkee oman kirjoitustyylin mahdolliset erot ja oppii tuntemaan oman kirjoittajaäänensä. Lukeminen ja kirjoittaminen ovat erinomainen parivaljakko elämän mielekkyyden ylläpitäjinä:)