May the Force be with you

maanantai 2. tammikuuta 2012

Vanhan kertausta

En ollut juurikaan koneen äärellä vuoden viimeisinä päivinä, vaan lumen äärellä. Raitis ilma on ihana asia. Olisin voinut jatkaa sen yliannostusta vaikka seuraavat kaksi viikkoa. Toisaalta, oma koti on hyvä asia myöskin. Koska olin huitelemassa lomalla, en blogannut vuoden viimeisinä päivinä perinteisiä "näin meni vuosi 2011"-postausta. Olen kyllä miettinyt itsekseni, että mistä muistan viime vuoden, mutta koska aika ajoi sen bloggauksen ohi, säästän teidät jälkijunassa tapahtuvalta kertaukselta ja jaarittelulta. Yhteenvetona sanon vain, että vuonna 2011 tapahtui lopultakin aika paljon. Enemmän kuin arvasin alkuvuodesta, vaikka silloinkin oli jo actionia Uuden-Seelannin reissun muodossa. Enkä ole koskaan tehnyt vuoden aikana niin monta ulkomaanmatkaa kuin viime vuonna. Kirsikkana puurossa (tai jotain) oli vielä tuo viime viikon loma - lunta, pikkupakkasta, raitista ilmaa, liikuntaa - en ollut tajunnutkaan, kuinka paljon voi nauttia siitä, että saa mennä ihan joka paikkaan toppahousut jalassa :). Ihana joululoma :).

Joululomasta saankin sitten loistokkaan aasinsillan joululahjoihin tai siis joululahjakirjoihin. Lahjakirjani on helppo päätellä tuosta sivupalkin "luettavana"-osiosta. Kyllä, Katja Ketun Kätilö ja Rosa Liksomin Hytti nro 6 tulivat joulupaketeista, mutta niin tuli myös Jyrki Vainosen uusin eli Swiftin ovella. Kunhan luen nuo muut pois alta, keskityn Vainoseen kaikessa rauhassa. Kirjojen lisäksi joulupaketeista tuli taas kirjadesignia, tai miten sitä nyt kutsuisi. Joku ehkä muistaa viime jouluna saamani järisyttävän ihanat kirjatuet ja tänä jouluna sain niiden henkisen ystävän eli linnunpöntön. Tai siis. Kirjatelineen. Tai siis yöpöydänkorvikkeen. Tai kirjanpidikkeen. Tai kirjanpidike-hyllyn. Tai katsokaapa itse alla olevasta kuvasta, sillä ei kai tuolle jutulle ole mitään oikeaa nimeä. Kiva se joka tapauksessa on ja sitä voi pitää pöydällä tai lattialla tai ripustaa seinälle.

3 kommenttia:

Rina kirjoitti...

Ihastuttava linnunpönttö! Vaikuttaa harvinaisen kätevältä telineeltä. Eipä tarvitse plarailla kirjanvälejä ja vaivalla kaivaa sivujen välejä.
Tahtoo samanlaisen, missähän pajassa pukki on tuon mahtanut valmistaa?

Dee kirjoitti...

Aivan mahtava pönttö! Minäkin haluan!

Ja voi ei, nyt tajusin että minäkin olisin voinut jaaritella menneestä vuodesta. Kirjoitinhan sen aikana ensimmäisen romaanikässärini. No, ensi kerralla.

Missä oikein olet kun olet päässyt nauttimaan lumesta! Meillä oli syyskuun näköinen joulu, enkä edes jäätynyt vuoden loppuna ollenkaan.

Rooibos kirjoitti...

Rina: Eikö olekin aika kiva :). Pukki oli käynyt ostoksilla täällä: http://www.paloranta.org/product/261/readers-nest-hylly
Ja kiva kun kommentoit, niin löysin blogisi :).

Dee: Minäkin tykkään - varmaan kirjasiepon pönttä ;). Niin ja joulun olin kotipuolessa, mutta joulun ja uuden vuoden välin lomailin Lapissa - siellä Kittilän korkeudella oli lunta ja lisääkin satoi. Paluu tänne etelän märkään pimeyteen oli aika karu talven jälkeen...