May the Force be with you

maanantai 10. joulukuuta 2012

Metsäläinen

Matkasta on jäljellä epämuotoinen pyykkivuori. Loma oli ihana. Lunta ja tuulta ja kylmää ja saunaa ja nukkumista, jota ei näköjään saa ikinä tarpeeksi. Tänään tuntui kamalalta naamioitua sivistyneeksi - asialliset vaatteet puristivat ja kiristivät ja olisin jatkanut paljon mieluummin toppahousuissa, hiukset sähköisinä ja ilman ripsiväriä. No, en voi kyllä sanoa, että lopputulos olisi pienestä yrityksestä huolimatta ollut tänään kovin sivistynyt. Silmät ovat turvonneet (viima ja vieraat pölykannat, huonosti yöjunassa nukuttu yö) ja naama täynnä punaisia, kuivia läikkiä (pakkanen on piessyt atooppiset kohdat kiukkuisiksi). Ihmeen nopeasti sitä kyllä metsittyy, parissa päivässä jo.

Kirjoitusvihko oli mukana reissussa, mutta en avannutkaan sitä. Rentouttavaa.

Nyt on jotenkin kaikenlaista, mitä pitäisi/haluaisi/voisi tehdä. Pyykin ripustaminen. Silittäminen. Lukeminen. Aikainen nukkumaanmeno. Kodin raivaaminen. Teen keittäminen. Runon kirjoittaminen. Joulutähtien askarteleminen. Joulukorttien kirjoittaminen. Kukkien kasteleminen. Vanhojen pyykkien viikkaaminen. Tiskaaminen. Pistokkaan istuttaminen. Kirjoituspöydän siivoaminen. Laskun maksaminen. Hengittäminen. Paikoillaan istuminen.

4 kommenttia:

Lila kirjoitti...

Aika tutunkuuloinen lista. :D Suurin osa on ehkä pitäisi-ryhmää. Joulukorttien kanssa meinaa tulla kiire, jos vaikka tänään ostaisi ne merkit.

En ole ikinä ollut yöjunassa. Enkä ole varma, haluaisinko. Huonosti nukkuminen on ikävää, mutta kokemus voisi olla mielenkiintoinen. Ehkä. :)

Rooibos kirjoitti...

Joo, tuo lista tuntuu olevan aika usein aika sama ;). Ja joulukorttien kanssa tulee helposti kiire. Kirjoitin ne eilen, mutta arvaa vaan muistinko laittaa ne tänään postiin...

Yöjunat ovat ihan jees, jos ottaa korvatulpat, paljon lukemista ja kärsivällisen mielen. Ja ei tarvitse vaihtaa junaa puoli kuudelta aamulla. Nimim. kokemusta on, ei ollut kiva kokemus (nimim. aamu-uninen).

Lila kirjoitti...

Ou, vaihto puoli kuudelta kuulostaa kamalalta. Minulla olisi unimaski. Se oli hyvä ainakin lentokoneessa. :)

Rooibos kirjoitti...

Lila, joo unimaski oli menomatkalla ihan lyömätön, kun piti olla istumavaunussa, jossa oli valot päällä koko yön... Ja se puoli kuuden vaihto oli kamala :). Jalkani eivät ole toenneet siitä vieläkään. Unenpöpperössä en nimittäin hirveästi katsonut, että miten heilun sen suksipussin kanssa, ja mustelmat ovat sen mukaiset ;).