May the Force be with you

torstai 25. marraskuuta 2010

Arjen luksusta

Kylpyveden lämmön säätäminen sopivaksi on hassu homma. Ensin valutan ammeen puolilleen kunnolla lämmintä vettä. Sitten menen sinne sekaan ja ensimmäiset puoli minuuttia vesi tuntuu autuaan lämpöiseltä ja sen jälkeen vähän liian haalealta. Lisää kuumaa! Lopulta sitä päätyy valuttamaan koko ajan lisää kuumaa vettä, jotta olo on koko ajan autuaan lämpöinen, iho kun tottuu lämpimään ja lämpimämäpään koko ajan. Loppujen lopuksi vesi on niin kuumaa, että naamasta valuu hiki ja pitää nostaa toinen jalka ulos ammeesta. Kun jalka on viillytellyt hetken aikaa, se tulee takaisin veteen, joka tuntuu viilenneessä jalassa - ah niin autuaan lämpimältä. Ja hiki valuu päänahkaa pitkin.

En tissuttele ikinä yksin kotona, mutta kylpyyn mennessäni saatan ottaa lasiin pesukoneen päälle pienen tilkkusen portviiniä. Mikään ei lämmitä yhtä tehokkaasti kuin kuuma ja yhä kuumemmaksi käyvä kylpy ja tilkka porttia.

Nyt kylvyn jälkeen naamasta pukkaa jälkihikeä, pitkiin villasukkiin verhotut jalat ovat ihanan kuumat ja silmäluomet lurpattavat. Taidan mennä nukkumaan niin kauan kuin olen tarpeeksi tajuissani pestäkseni hampaat ja niin kauan kuin iho hehkuu lämpöä.

Ei kommentteja: