May the Force be with you

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Kokkauspäivä

En ole kokannut koko päivää, vaikka otsikosta voisi niin luulla. Ei, en koko päivää, mutta koko illan. Eilen aloittamani leipäprojekti täydellistyi vasta tänään, koska yllättäen eilen kesken leipomisen huomasin, että siinä kohtaa, missä luki, että "anna taikinan kohota", luki myös "yön yli jääkaapissa". Eipä siinä mitään, kun tänään oli muutenkin suunnitelmissa hoidella keittiöaktiviteetteja. Nyt on leipä paistettu ja testailen juuri ensimmäisiä, lämpimiä viipaleita runsaan voin kera. Ihan jees. Kutkuttaa kyllä hiukan, että miten leivästä saisi vielä parempaa. Luulen, että leivänleipomiseni ei jäänyt tähän... Ainoa ongelma on se, että en syö ihan hirveästi leipää. Krhm. No, jospa sitä voi tarvittaessa lahjoittaa vaikka kavereille?

Päivän toinen kokkaus on burgundinpadan mukaelma. Paino sanalla mukaelma. Pikku hiljaa olen edennyt siihen suuntaan, että burgundinpadan kanssa on yhteistä enää punkku, naudanliha, timjami ja sipuli. Hyvältä tuo kuitenkin näyttää ja koska pikku ystäväiseni on hautunut nyt jo parisen tuntia, niin nälkäkin alkaa vaivata. Tosin pataa tuli aika paljon... ehkä sisko suostuu tulemaan illalliselle huomenna?

Tämän päivän osalta blogin nimi voisi siis olla Rooibos kokkaa. Kirjoittamaan en ole ehtinyt, enkä itse asiassa ole yrittänytkään ehtiä. Huomenna on ilmetty kirjoituspäivä: kirjoitusta, pientä ulkoilua, valmiiksi tehtyä ruokaa. Tänään suunnitelmissa on rauhoitella: ehkä luen, ehkä neulon. Neljän viikon loma loppuu ylihuomenna ja kyseinen fakta on kummitellut nurkissa tänään. Tavoite tälle illalle on se, että menen rauhallisissa tunnelmissa nukkumaan, enkä ajattele töitä ennen kuin maanantaina. Vielähän tässä on vapaata yksi päivä jäljellä, joten nautitaan siitä. Vaikka väkisin ;).

Ei kommentteja: