May the Force be with you

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Sanoja

Lupasin kirjoittaa pari sanaa torstaisista Avaimen pirskeistä. Päälimmäiseksi jäi mieleen keskustelut kirjabloggaajien kanssa - oli kivaa, kiitos Salla, Jenni, Marjis, Jori,Arja, Sara ja Hanna! Ihailin muiden kykyä lukea missä hyvänsä - siis ruokatunnilla ja työmatkalla ja jokaisena liikenevänä minuuttina. Minun lukuharrastukseni tehokkuutta hillitsee kyllä se, etten voi lukea liikennevälineissä. Junassa kyllä ja lentokoneessa, mutta henkilöauto, linja-auto, ratikka - ei onnistu. No, onneksi on perjantai-iltoja; eilen lopetin Trudi Canavanin Last of the Wilds -kirjan ja kesken olevien määrä rauhoittui hiukan. Seuraavaksi luen joko Mister Pipin tai Kauneudesta loppuun ja niiden rinnalle otan varmaan jonkun uuden lukemattomien pinosta. Joka on korkea. Avaimen tilaisuudesta sain matkaan Claudie Gallayn romaanin Tyrskyt, joka kasvatti lukemattomien kasaa entisestään. Mutta kyllä se tästä, pikku hiljaa...

Avaimen tilaisuudesta jäi mieleen etenkin vasta julkaistu Petteri Paksuniemen novellikokoelma Jouten. Kirjailija oli symppis ja kirja vaikutti siltä, että se pitäisi lukea. Jospa jossain vaiheessa. Syksyllä hyvin alkanut palkkapäiväkirja-kampanjakin on vähän koomassa tällä hetkellä, kun luettavaa on muutenkin paljon. Jospa tuo kirjapino tuosta vähän vajenisi, niin pääsisin taas ostamaan uutta luettavaa :)!

Eilen ja tänään olen pohdiskellut Kustantamon E palautetta. Huomenna yritän kirjoittaa hiukan. Sigma kaipaa vielä viilausta. Deadlineksi päättämääni vappuun ei ole kuin puolitoista kuukautta aikaa, joten hommia on tosiaan jatkettava. Pitää yrittää miettiä jäljellä olevia, korjaamattomia Kreikkalaisia, että mitkä niistä vaativat vielä isompaa remonttia ja sitten pitää katsoa kahta uutta ehdokasta vähän sillä silmällä, että onko niistä Kreikkalaisiksi. Toinen ainakin kaipaa viilaamista, jos huolin sen mukaan.

Tänään olen ajatellut hiukan kirjoittamista, mutta en ole tehnyt muuta sen eteen. Lepopäivä. Kirjoittamisen sijasta olen imuroinut, käynyt Harjutorin saunassa saunomassa ja istunut iltaa ystävän kanssa. Ihanan rento ilta. Nyt ajattelin mennä sänkyyn - jos vaikka lukisi hiukan jotain ennen kuin silmät painuvat kokonaan umpeen?

Ei kommentteja: