May the Force be with you

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Uusia kirjoja...

Kaikkihan tietävät, että minulla on pino lukemattomia kirjoja kirjoituspöydälläni? Jep, näin on. Pino on vieläpä harvinaisen korkea. Ja kasvaa yhä... Kunpa joku antaisi minulle aikaa lukea nuo kaikki kirjat! Uudet kirjat eivät tosin ole kaunokirjallisuutta vaan menevät tietokirjallisuuden piikkiin, joten niitä ei lasketa, eihän?

Odottamassa on Avaimen kustantama Tommi Parkon Kirjoita runo, joka siis nimensä mukaan on runonkirjoitusopas. Odotan innolla, että saan soveltaa kirjan ohjeita omiin rumiin runoihini. Kokemuksen mukaan mistä tahansa kirjoitusoppaista saa hyviä vinkkejä myös niiden kirjallisuudenlajien kirjoittamiseen, joita kirjassa ei käsitellä. Tästä loistavana esimerkkinä Elokuvan runousoppia -kirja, jota suosittelen edelleen kaikille.

Parkon kirjan innoittamana surffasin hiukan nettikirjakaupoissa ja oho, opsis tilasin pari muutakin kirjoittamisopasta. Ei mitään hajua, ovatko kirjat hyviä, huonoja vai luokattomia, mutta nyt sitten odotellaan postipakettia, joka sisältää kirjat Creative Writing: A Practical Approach sekä (re)Discover the Joy of Creative Writing. Edellisen on kirjoittanut Suman Chakraborty ja toisesta saamme syyttää Paul Limaa. Ans kattoo, sano akka kun kissalla pöytää pyyhki. Toivottavasti eivät olleet sentään ihan täyttä rahanhukkaa nuo kirjat. Saatte raportttia niistä sitten kun ehdin paneutua - ja kunhan ne saapuvat.

Nyt voisi olla aika kaiken sunnuntaifiilistelyn ja -hifistelyn jälkeen vihdoin käydä työhön kiinni. Kynä käteen, mars.

Ei kommentteja: