May the Force be with you

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Lukuilta

Sain juuri luettua loppuun Lloyd Jonesin romaanin Mister Pip. Ihan mahtava kirja. Vaikuttava. Todellakin tarina sanan mahdista, kirjallisuuden vaikutusvallasta, lojaaliudesta, rakkaudesta, elämän sattumanvaraisuudesta, valinnoista. Harmi, ettei Lloyd Jonesia ole ilmeisesti suomennettu lainkaan - kertokaa, jos olen väärässä. Lloyd Jones on uusiseelantilainen kirjailija ja ostin Mister Pipin Queenstownista kun olin keväällä Uudessa-Seelannissa. Halusin lukea jotain paikallista ja nappasin aika umpimähkään Mister Pipin hyllystä. Hyvä että nappasin. Jos törmäätte kirjaan jossain, niin lukekaa ihmeessä.

Ulkona on valoisaa ja kesäpäiväntasaus odottaa vain muutaman päivän päässä. Jotkut hekottelevat heti juhannuksen jälkeen, että "nyt se syksy alkoi" mutta minulle kesä oikeastaan alkaa vasta juhannuksesta. Ihan jo säidenkin puolesta. Vaikka tuossa oli se hellejakso, niin usein kunnon kesäsäät alkavat vasta juhannukselta. Ja vaikka kesäpäiväntasaus on ja menee, niin valoa riittää silti öisinkin. Ihmeellistä valoa. Kesäyön valoisuus pitäisi kokea aina ulkosalla eikä lasin läpi.

Yöt ovat nukkumista varten ja minua väsyttää. Menen hammaspesulle ja sitten sänkyyn. Tavoitteena on nukkua kymmenen tuntia. Ja huomenna - huomiselle on tavoitteita niin paljon, etten aio soimata itseäni, jos joku niistä jää tavoittamatta. Tiski, pyykki, imurointi, liikunta, kirjoittaminen, polkupyöräily, kävely, kahvittelu, ruuanlaitto, rauhoittuminen... Katsotaan nyt, mitä huomenna tapahtuu. Tähän päivään olen joka tapauksessa tyytyväinen. Tyytyväinen siihen, että sain Mister Pipin luettavien kasasta kirjahyllyyn, jonne se kuuluu. Tyytyväinen siihen, että päivä on ollut rento. Palataan huomenna.

Ei kommentteja: