May the Force be with you

lauantai 1. helmikuuta 2014

Kysymyksiä ja vastauksia

Sain Ännältä kysymyshaasteen ja nyt sitten vastaamaan kysymyksiin!


1. Mikä on kamalin lukemasi kirja?
Tämä on vaikea. En osaa sanoa absoluuttisesti kamalinta, mutta erittäin kärkikahinoihin yltää Anne B. Ragden Satunnaista seuraa. Kirjan juoni tapahtui abt viimeisten 30 sivun aikana ja sitä ennen jaariteltiin latteaan tyyliin päähenkilön mieskokemuksista jossain mystisessä aikakontekstissa, joka ehkä oli tarinan aika, josta käsin kokemuksia pohdittiin, tai sitten ei. Kirjan alkuosa oli kai tarkoitettu raflaavaksi, mutta oli lähinnä tylsä, ja päähenkilön uskottavuus oli todella huonolla tasolla. En suosittele!

2. Luetko mielummin kotimaista vai käännöskirjallisuutta?Luen paljon enemmän kotimaista kuin käännöskirjallisuutta. Pitäisi lukea enemmän käännöskirjallisuutta, mutta päädyn tosi usein kotimaiseen vaihtoehtoon.

3. Minkä kirjan/kuka henkilö haluaisit olla?
Oi, tämä on vaikea. Ehkä Ruohometsän kansan Voikukka :). Se ei ollut keskiössä, mutta muistini mukaan se oli järkevä kani paikallaan.

4. Mistä aiheesta luet/lukisit mieluiten?
Minulle aiheella ei ole kovin paljon merkitystä, enemmän ehkä sillä, miten kirja on kirjoitettu. En osaa nimetä mieliaihetta. Että öö ei, en osaa vastata tähän kysymykseen :)!

5. Minkä genren kirjoja luet mieluiten?
Ei väliä. Etenkin jos saan luotettavalta taholta suosituksen, niin mikä vaan genre menee.

6. Ärsyttääkö vai viihdyttääkö romaaneissa ruokakuvaukset?

Yleensä ruokakuvaukset viihdyttävät. Tai tekevät nälkäiseksi! Parasta on, jos ruoka on uitettu luontevaksi osaksi kohtausta niin, että se ei tunnu pätkääkään päälleliimatulta. Ja parasta on, jos lukemisen jälkeen tulee hirveä himo johonkin tiettyyn ruokaan.

7. Mikä on luovin vuorokaudenaikasi?

Aamu on hyvä. Keskipäivä ja alkuiltapäivä on huonompi (lounaan jälkeinen kooma). Ilta on hyvä.

8. Kirjoitatko keskeytymättä useamman tunnin vai tarvitsetko usein taukoja?
Tarvitsen taukoja. Jos kirjoitan päivässä yhteensä neljä-viisi tuntia, se on jo paljon, ja niitäkään neljää-viittä tuntia en kirjoita putkeen. Aamupäivällä pari tuntia, sitten lounas ja myöhemmin pari-kolme tuntia.

9. Kuinka paljon (h) kirjoitat keskimäärin viikossa?
Auts, tämä on paha. Huonona viikkona nolla tuntia. Hyvänä viikkona (olettaen, että ei ole vapaapäiviä, vaan päivätyö) kolme tai neljä tuntia. Keskimäärin ehkä pari tuntia? Hirveän vaikea kysymys, koska tuntuu, että riippuu niin kauheasti siitä, millainen tilanne on muussa elämässä. Mutta ehkä keskimäärin kaksi tuntia ja risat?

10. Keksitkö henkilöhahmoillesi helposti nimet?
En! Tai joskus. Sama kuin novellien nimien kanssa - jos nimi ei tule heti, niin sitten sitä saa metsästää koirien ja kissojen kanssa.

Kiitos kysymyksistä, Än! Olen kyllä nyt niin laiska, etten haasta ketään uusilla kysymyksillä - ehkä teen sen jossain muussa välissä kun ette osaa ollenkaan odottaa sitä...

Ei kommentteja: