May the Force be with you

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Puolukka

Kello sanoo, että kohta pitää mennä nukkumaan. Ei mitään kirjoittamiseen viittaavaakaan tänään, mutta ihan pakko on kertoa teille lahjasta, jonka sain. Se on pieni ja punainen ja sen nimi on puolukka, vaikka se on paljon puolukkaa isompi. Kyseessä on pallo. Sellainen kova pallo, jonka kanssa asettaudutaan lattialle ja laitetaan pallo selkälihasten tai hartialihasten alle ja aletaan möyriä pallon päällä ja käsitellä selkälihojen jumeja ja tiukkuuksia ja muita kirjoittamisen ja työnteon vanavedessä seuranneita juttuja. Se sattuu. Voin kertoa. Se tuntuu ihan käsittämättömän hyvältä myös ja sillä löytää sellaisiakin lihaksia, joiden ei tiennyt olevan kipeitä. Sain puolukan aika vastikään, mutta voin jo sanoa, että siinä on kirjoittajan uusi paras kaveri! Joten sen lisäksi, että kyhjötän koneen ja vihkon ääressä kirjoittamassa, tulen tulevaisuudessa myös ähkimään ja voihkimaan lattialla pienen pallon päällä. Toivon ja oletan, että puolukan ansiosta hierojalaskuni pienenevät, joten parhaassa tapauksessa pieni punainen paitsi saa selkälihani vetreiksi, myös säästää rahaa :). Suosittelen testaamaan :)!

5 kommenttia:

Karenina Unska kirjoitti...

Tämä ei oikestaan liity puolukkaan, paitsi ehkä aasinsiltana, liittyyhän puolukka sentään kansalliseepokseemme. Eh he he.

Piti vain kysymäni, kun tuskailit Volvon editointia, oletko sattunut lukemaan tällaisen kirjoituksen Scriveneristä, joka on tämän kirjoittajan mukaan varsin lyömätön työkalu kirjailijalle.

http://kirjailijoidensalaseura.wordpress.com/2014/02/07/scrivener/

B. N. kirjoitti...

Hitsi, minäkin haluan tuollaisen pallon! Tulisi tarpeeseen, niskani ovat kauheassa kunnossa...

Minä muuten kerran kokeilin Scriveneriä, älyni ei tainnut riittää siihen, sillä en osannut käyttää sitä. o.O

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtoehtoisesti voi hankkia nelijalkaisen ystävän, jolla on paljon energiaa juoksuttaa emäntää metsässä joka päivä :)
Vaikka oikeasti, niskajumeihin karvainen ystävä ei auta muuten kuin tarjoammalla hyvää ja rentoa mieltä.
Än

Karenina Unska kirjoitti...

Niin juu, tosiaan, B.N., Scrivenerissä taisi olla ilmainen testiaika. Sitä on varmaan syytä kokeilla, ennen kuin tekee hankintoja, jos onkin käytännössä monimutkainen käytettävä. Kehuja sai vain tuolla blogissa sen vaikuttamaan suorastaan ihmeellisen ihanalta. Mutta kirja on sentään itse kirjoitettava :D

Rooibos kirjoitti...

Karenina Unska: olin huomannut tuon postauksen, mutta en ollut lueknut sitä. Pitääpä siis vilkaista, kuinka paljon scriveneriä kehutaan siellä. Mistä tuli jotenkin mutkan kautta mieleen, että työkuvioissa käytän sujuvasti MS OneNotea, ja ajattelin ensin, että se voisi olla hyvä apuväline kirjoittamisessakin, mutta en vain osaa käyttää sitä siviiliasioihin :).

B.N: Puolukka on todella hyvä asia. Suosittelen! Tekee hyvää kirjoittajalle :).

Än: Karvainen kaveri voisi auttaa päätä kyllä muuten, varmasti järkiraukalle tekisi hyvää saada raitista ilmaa ja kävelylenkkejä :). Minulle ei varmaan koskaan voi tulla lemmikkiä, allergiat pitävät siitä huolen, joten täytyy tyytyä Puolukkaan :). Kirjoitusiloa ja vetreitä niskoja sinne!