May the Force be with you

perjantai 28. lokakuuta 2011

1/3, ensimmäinen puolikas

Lomapäivä kirjoittamista varten. Otsikon 1/3 viittaa siihen, että samaan tarkoitukseen on käytettävissä/käytettävä vielä huominen ja ylihuominen.

Tähän mennessä tapahtunutta: Herääminen. Loikoilua sängyssä. Pari aamusivua. Suihku, aamiainen, Hesari, kone auki, pyykkikone päälle. Tositoimiin: Omega. Vaihdettu Omegasta omenat kirsikoiksi. Pieni mietintätauko. Vaihdettu kirsikat luumuiksi Wordin etsi ja korvaa -toiminnolla. Pieni mietintätauko. Vaihdettu luumut takaisin kirsikoiksi ja vaihdettu syksy loppukesäksi. Pieni mietintätauko. Kirjoitettu pari sivua raakatekstiä Omegaan liittyen: yritän etsiä jotain juttua Omegaan, joka vetäisi eri suuntaan kuin muu teksti. Toisin sanoen etsitty vastavänkää. Ei löydetty sitä. Raapustettu muistiin, että kokoelmassa on nyt liikaa luumuja, joko Sigmasta tai Myystä pitää poistaa luumuviittaus tai korvata se muulla. Samoin muistutettu mieleen, että koska Omegassa on tummansininen takki, Sigmassa esiintyvä takki pitää muuttaa toisen väriseksi, etteivät ole molemmat tummansinisiä. Ripustettu pyykit. Syöty lounasta Hesarin Nyt-liitteen kera.

Seuraavaksi lähden lähikuppilaan. Etsin sieltä sitä vastavänkää Omegaan ja luulen, että kirjoitan myös raakatekstiä yhteen novelliin. Kyseisellä novellilla ei ole kreikkalaista kirjainta koska se tuli kokoelmaan puun takaa viime keväänä, mutta kutsutaan sitä vaikka Phiksi. Phi hyötyisi lisämassasta ja sitä ajattelin hakea raakatekstin avulla. Toivottavasti tärppää. Ja toivottavasti löydän Omegaan jotain vastavänkää. Tai jos en yhtä selkeää vastavänkää, niin sitten monta pientä yksityiskohtaa, jotka eivät osoita samaan suuntaan kuin Omegan muu kuvasto - sain Omegasta palautetta, että se on liiankin hiottu, liian suunnitelmallinen, langat on solmittu liian siististi yhteen, eikä tekstissä ole mitään löysää tai kiemurtelevaa, mikä tekee siitä ilmeisen kliinisen. Yritän siis levittää Omegaa vähän.

Nyt hommiin.

2 kommenttia:

Vera A. kirjoitti...

Nyt pitää tehdä pieni huomautus: minne päin maailmaa novelli sijoittuu? Nimittäin suurimmassa osaassa maapalloa kirsikat kypsyvät keväällä ja alkukesästä, eivät loppukesästä.

Hih. tämä tuli mieleen, kun itse meinasin jäädä kiikkiin aprikoosin ja magnolian samanaikaisesta kukinnasta (tai siis aprikoosit olivat jo kypsiä silloin kun magnolia kukki) tarkan koelukijan toimesta. Sittemmin tarkistin, että itse asiassa magnolia VOI kukkia myös aprikoosien kypsymisen aikaan, on pari sellaista myöhäisempääkin lajiketta, vaikkeivat ne niin kovin yleisiä olekaan. :)

Muuten: hyvää työtä, keep going! :)

Rooibos kirjoitti...

Vera, hyvä huomio. Taidan tarkentaa vielä tuota loppukesää sen mukaan, miten kirsikat kypsyvät Suomessa. Oma tunnelma on se, että ehkä elokuussa, mutta pitänee vielä tsekata jostain. Noista magnolioistasi tuli muuten mieleen - krhm, magnoliat, siis ne yksilöt joiden olen nähnyt kukkivan. Ihania puita, tosi hienoja. Ne, jotka minä näin, kukkivat jo huhtikuussa ;).