May the Force be with you

tiistai 18. lokakuuta 2011

Tapas ja aperitiivi - ruokahalu kasvaa syödessä

Otin tänään varaslähdön ensisunnuntaiseen palautesessioon: yksi kanssakirjoittaja antoi palautteensa muutamasta Kreikkalaisesta. Olin pyytänyt häneltä palautetta niihin huonoimpiin ja sain keskittynyttä ja hyvää kommenttia ihan tuutin täydeltä. Mikä parasta, nyt ei ole enää ihan niin epätoivoinen olo: pystyn keskittymään siihen ajatukseen, että minulla on ajatuksia Kreikkalaisten parantamiseksi sen sijaan että keskittyisin siihen, kuinka huonoja ne ovat. Parissa novellissa sain buustausta, että kyllä se siitä, ja tänään olen vaihteeksi sitä mieltä, että ehkä siitä Lambdastakin vielä kalu tulee, kunhan työstän sitä hiukan. Lambdaahan olen ollut heittämässä roskiin viime päivät ihan suorilta, mutta ehkä yritän vielä kerran...

Sen lisäksi, että palautteen saaminen on palautteen kannalta hyvä juttu, se pistää myös oman pään töihin. Kun lukija kysyi, että mikä tässä novellissa oli se ydinjuttu, tai kumpi näistä asioista on se, jonka haluat tuoda parhaiten esille, jouduin itsekin miettimään ja mikä tärkeintä, sanallistamaan sen, että niin, mikä se pointti olikaan. Mitä haluan sanoa Lambdalla ja mitä Gammalla. Joitain kommentteja kuuntelin helpottuneena: jos pointti on löydettävissä Betasta, niin sillä on toivoa, vaikka se onkin muuten vähän sekainen suttu. Ehkä pientä kuorintaa ja rajausta ja yhden sivuhenkilön muuttaminen toiseksi ja vähän tiivistystä, niin sitten aletaan jo puhua novellista.

Sunnuntaina saan lisää palautetta, usean ihmisen voimalla, ja sen jälkeen alan vasta kirjoittaa. Nyt vielä mietiskelen ja pohdin, katselen eri vaihtoehtoja ja maistelen eri suuntia. Ensi viikolle olen ottanut pitkästä aikaa lomapäivänkin ihan vain kirjoittamista varten. Yhden, kyllä, aika säälittävää, mutta sekin on parempi kuin ei yhtään. Ja aika monet noista tänään läpikäydyistä novelleista korjaantuvat helpostikin - siis määrällisesti helposti, ei välttämättä laadullisesti. Muutama lause, ehkä vain kaksi, ja se on siinä. Enää pitäisi keksiä, että mitkä ne kaksi lausetta ovat ;). Odotan jo innolla, että mitä kaikkia ideoita pääni alkaa versoa kun saan ensi sunnuntaina vielä lisää palautetta.

2 kommenttia:

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Ah niin ihana palautetulva :) Hyvä, että palaute on innostavaa! Kirjoittamisen iloa toivottelen - ja ennen kaikkea työstämisen iloa, sillä sitähän tämä kirjoittaminen pääasiassa on.

Rooibos kirjoitti...

Helmi-Maaria: Tosiaan ihana! Innostus on vähän tasaantunut jo, hyvä niin, ja odotan sunnuntaita. Tällainen palauteryöppy tähän väliin on tosi hyvä asia, sillä koko syksy on ollut kantilta tai toiselta odottelua, joten se, että joku asia etenee ja toteutuu, on tosi kivaa :). Ja kiitos, työstämisen iloa tarvitaan :), samaa sinne!