May the Force be with you

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

11 kysymystä

Sain Anna Elinalta yksitoista kysymystä (kiitos niistä!), jotka näette alla, samoin kuin vastaukseni niihin. Tämä pitäisi tietenkin laittaa kiertoon, mutta koska luulen, että kaikki ovat jo vastanneet tähän, niin jaan nämä samat yksitoista kysymystä (plus yhden oman, jolla saa korvata minkä tahansa ylläolevista) kaikille halukkaille, jotka tuntevat vetoa vastaamiseen :).

1. Millaisia muistoja sinulla on elämäsi ensimmäiseltä kirjastokäynniltä?
En muista elämäni ensimmäistä kirjastokäyntiä. Muistan, että hyvin pienenä olen käynyt kirjastoautossa mummin kanssa ja senkin muistan, kuinka sain ensimmäisen oman kirjastokorttini ja kirjoitin siihen nimikirjoitukseni tikkukirjaimilla.
2. Muistatko milloin opit lukemaan ja mitä tuolloin luit?
Olin lapsuudenkotini sohvalla ja tätini luki minulle Rasmus-Nallea. Hän yritti oikaista muutamassa kohdassa ja jouduin korjaamaan, että ei siinä noin lue vaan näin. Täti ilmoitti, että jos ei kelpaa niin lue sitten itse. Niin tein. Olin jo tuotakin ennen nähnyt, että tietyt sanat tarkoittavat tiettyjä asioita, mutta silloin se konkretisoitui.
3. Missä sijaitsee unelmiesi kesämökki: meren, järven, joen vai lammen rannalla? Vai tarvitaanko vesistöä ollenkaan?
Järven ranta. Olen järvi-ihminen.
4. Minne matkustaisit kaikkein mieluiten juuri nyt?
Jonnekin, missä ei tarvita aivoja.
5. Eksoottisin tai erikoisin ruoka, jota olet maistanut tai syönyt?
Olen syönyt vain tavallisia juttuja, joten joudun vastaamaan tähän että etana. Olisipa kysytty, että mikä on erikoisin asia, mitä olet tehnyt kokatessasi. Olisin sanonut, että poron raa'an selkärangan sahaaminen pienemmiksi paloiksi käsisahalla, jotta se mahtuisi uuniin tai kattilaan. Sahaamiseen liittyi se, että saha oli "tyhjennettävä" tasaisin väliajoin, sillä märkä luujauho tukki sahan hampaat tehokkaasti.
6. Osaatko sanoa, mitä koirarotua  muistutat?
Apua. Ulkoisesti vai sisäisesti ;)? Ei mikään ikiliikkuja, mutta ei sohvaperunakoirakaan. Ei suuri eikä pieni. Sellainen koira, jolla on hiukan kokoaan suurempi ego, luulisin, ainakin siinä mielessä, että se luulee itseään kookkaammaksi kuin on. Katsotaanpas, hmmm. Joku terrieri? Joku paimenkoira? Tämä on vaikea - pitäisi selvästi kysyä joltain minut tuntevalta ihmiseltä ennemmin kuin minulta itseltäni!
7. Suosikkipuusi?
Ehkä se on sitten honka, petäjä, mänty. Järven rannalla kun aurinko on jo laskussa ja mäntyjen runkojen oranssinruskea osa kilpikaarnan yläpuolella alkaa hehkua punaista.
8. Mitä puutarha sinulle merkitsee?
Tällä hetkellä jotain saavuttamatonta. Puutarha tuo sanana mieleen vanhanaikaisen puutarhan, sellaisen, missä on kirjopikarililjoja ja päivänliljoja ja pioneja ja keväällä villiintyneitä skilloja. Haluaisin oman puutarhan ja sinne pienen keittiöpuutarhan. 
9. Oletko käynyt navetassa?
Olen käynyt, pienessä ja suuressa. Lehmät ovat minusta vähän pelottavia. Pienessä navetassa opin sen, että vasikoiden kieli on noin metrin mittainen ja se iso, uudenaikainen pihattonavetta oli todella mielenkiintoinen paikka.
10. Mikä on parasta kesässä?
Lämmin. Se, että voi olla pihalla.
11. Mitä haluaisit kysyä minulta? 
Esiinnyt blogissasi omalla naamallasi ja omana itsenäsi. Onko siitä ollut koskaan mitään negatiivisia seurauksia?

Ja bonuskysymys niille, jotka haluavat vastata: Monessako asunnossa olet asunut elämäsi aikana?

4 kommenttia:

Lila kirjoitti...

Nyt vähän rikon sääntöjä, mutta himoitsen vastata vain tuohon bonuskysymykseen. :D

Äkkiä laskien sain 17 asuntoa, siis en laske loma-/vaihto-/kaverinnurkkakämppiä, vaan ainoastaan ne, joihin on ollut vuokrasopimus (plus lapsuudenperheen asunnot). Huh, onneksi tilanne muuttuu, kun valmistun. :)

Rooibos kirjoitti...

Lila: 17!! Vau. Ihan hervottoman paljon. Itselläni ei tule pikaisella laskemisella tulokseksi kuin öö 10 tai laskutavasta riippuen 11 - olipa niitäkin yllättävän paljon.

Mustikkakummun Anna kirjoitti...

Kiitos, kun vastasit. Lukemaanoppimisvastaukset on mielestäni tosi mielenkiintoisia. Ja tuo kuvaus vasikoista pitkine kielineen hauska. :-)

Hyvän kysymyksen esitit. Ei ainakaan toistaiseksi ole ollut mitään ongelmia. Aluksihan en esiintynyt naamallani ja nytkään en ole täällä koko nimelläni. Vielä en ole siihen valmis, enkä tiedä, olenko koskaan. Tuntuu, että on kuitenkin jotenkin suojatummassa asemassa, kun ei ihan kaikkea itsestään paljasta.

Rooibos kirjoitti...

Kiitos vastauksesta, Anna Elina, ja kiva kuulla, ettei ole ollut ongelmia :).