May the Force be with you

torstai 31. toukokuuta 2012

Sutaisuja

Luonnostelin henkilöhahmoja muutaman rivin verran, yhteensä kolme sivua. Kuvitteellisia henkilöhahmoja lähinnä (niin... tietenkin kuvitteellisia, sherlock-minä), tarkoitan että ei siis mihinkään olemassaolevaan tekstiin. Luin eilen illalla sängyssä What If? -kirjoitusopasta juurikin luvusta Characterization ja päätin, että tänään luonnostelen ja leikin ja avaan vähän ääntä. Niin tein. Minulla oli kuitenkin kiire lopettaa kolmen sivun jälkeen. Kiire lopettaa, vaikka sainkin joitain ehkä käyttökelposia ajatuksia. Miksi ihmeessä kiirehdin pois kirjoittamasta? En tiedä. En jaksa tietää. Maailman on tympeän raidallinen sälekaihtimien läpi. Haluaisin mennä nukkumaan nyt, mutta tiedän, etten mene vielä pitkään aikaan.

3 kommenttia:

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Minen yleensä jaksa keskittyä kirjoitusharjoituksiin. Tai jaksan, vähän, mutta kiirehdin pois kirjoittamasta niitä..

Lila kirjoitti...

Henkilöhahmot on ihanuutta! Haluaisin luoda uutta, mutta editoin nyt sinnikkäästi tätä 109000-sanaista kässäriäni. Tavoitteena lyhentää, parantaa, syventää. En voi antaa periksi, ennen kuin pääsen edes tämän kierroksen loppuun. Huoh.

Toisaalta ymmärrän, miksi ei-kirjoittavat eivät ymmärrä. Tsemppiä! :)

Rooibos kirjoitti...

Lila: Minulla ei ole intohimoja henkilöhahmoja kohtaan, mutta parhaimmillaan henkilöhahmon luonnostelu johtaa novellin syntymiseen, joten joo, siinä mielessä kivaa hommaa ;).

Helmi-Maaria: Minä taas kirjoitan tosi paljon ns. soopaa ja harjoituksia. Toisaalta hyvä ja toisaalta kirjoittamisen välttelyä ;). Yritin tänään vähän houkutella, että josko olisin saanut noista harjoituksista matskua Deltaan, ja ehkä sainkin, mutta kun ei napannut niin ei napannut. Alkaa olla kirjoittamisen kanssa sellainen olo, että rupeaa ahdistamaan, kun ei vaan jaksa eikä saa aikaiseksi ikinä. Argh. Argh. Argh.