May the Force be with you

tiistai 29. toukokuuta 2012

Lupa vai kielto?

Bongasin kirjablogeista, että monen kustantamon ensi syksyn katalogi on ilmestynyt. Selailin linkitettyjä katalogeja vähän ja löysin tuttuja nimiä kirjojen kansista. Ajattelin, että ei taitaisi ehtiä oma nimi ensi kevään katalogiin vaikka heti huomenna kävisi maailman paras tuuri ja tulisi maailman paras yhteydenotto. Ajattelin ohilöyhähtävän hetken ajan Deltaa ja kirjoittamista, mutta sitten palasin taas maan pinnalle ja takaisin tähän omaan kroppaani, jota koivuallergia pieksee turvoksiin useammasta kohdasta joka sekunti. Palasin oman pääni sisälle, jossa on allergiaväsymyksen lisäksi myös kymmenen tunnin työpäivän aiheuttama lamaannus. Uskalsin ajatella, että ehkä ei tänään, vaikka heti tuli huono omatunto kyläilemään johonkin tuohon oikeanpuoleisen poskiontelon tienoille. Mutta ehkä ei tänään. Ehkä olen ansainnut pienen lepotauon ja nukkumaanmenon. Vaikkakin joka ikinen tällainen ilta lyö kiilaa minun peruskalliooni ja yrittää halkaista sitä kymmeniin pieniin siruihin - ja jokainen "ei tänään" tarkoittaa sitä, etten yritä kaikkeani. Mutta ei, ei tänään. Ei tänään tarvitse, eihän?

4 kommenttia:

Rina kirjoitti...

Ei tarvitse. Silloin kun väsyttää tai maistuu puulta, kannattaa antaa itsensä levätä. 10-tuntinen työpäivä, huh. Eihän se olisi edes inhimillistä jatkaa puurtamisella.
On viisasta satsata lepoon. Tuokoon huominen sinulle paremman kirjoitusvireen!

Maija Haavisto kirjoitti...

Kyllä pienen kustantamon kohdalla olisi vielä mahdollista päästä syksyn kirjailijaksi. Katalogeja tosin näin pienillä kustantamoilla ei ole. Itse aina valitan, kun en koskaan pääse katalogeihin tai kirjalistoille, en tietokirjoillani enkä romaaneillani. :-P

Ja ei, aina ei tarvitse kirjoittaa!

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Ei tarvitse tänään! Lepää, jos väsyttää! Mäkin taidan tehdä loppupäivän niin..

Rooibos kirjoitti...

Lepoa ja kirjoitusvirettä myös teille kaikille :)!