May the Force be with you

maanantai 12. toukokuuta 2014

Hommiin

Töihin, töistä, kauppaan, ostokset jääkaappiin, kirjoituskahvilaan, kuppi teetä ja raakateksteilyä, kotiin, pyykki koneeseen, ruoka vatsaan, tietokone auki ja hommiin. Tuo viimeinen etappi puuttuu vielä. Siis että "hommiin". Pitäisi ruveta. Vireystila on huono ja silmiä kutittaa. En tainnut muistaa tänään allergiasilmätippoja. Haluaisin ryömiä sänkyyn peiton alle kirjan kanssa ja unohtaa todellisuuden, mutta tämän illan todellisuus sattuu olemaan se, että Volvoa pitää edistää. Kirjoittelin kirjoituskahvilassa hiukan auki sivujuonen ongelmakohtaa ja mietin kirjoittamalla, että mitäs sitten ja miten koko kuvio nyt oikein meneekään. Sain suuntaviivat, nyt pitäisi vain toteuttaa ne käytännössä. Vain. Krhm. Minähän siis olen jättänyt tällä editointikierroksella ne vaikeimmat/hankalimmat/raskaimmat editoinnit viimeiseksi, ja tehnyt kaikki helpot ja kivat asiat jo alta pois. Ei näin. Herkkuja täynnä olevalta ruokalautaseltakin jätän viimeiseksi sitä ruokaa, mikä on kaikkein parasta. Toisaalta karkkipussista syön parhaat heti pois. Käsikirjoitus taitaa olla samanlainen karkkipussi. Eikä jäljellä oleva editointi sinänsä ole ikävää, sehän on minun oma Volvoni, mutta kun väsyttää, silmiä kutittaa, ja niin edelleen. Niin että hommiin vaan.

4 kommenttia:

Nina kirjoitti...

"There's a whole chapter on perfectionism in Bird by Bird, because it is the great enemy of the writer, and of life, our sweet messy beautiful screwed up human lives. It is the voice of the oppressor. It will keep you very scared and restless your entire life if you do not awaken, and fight back, and if you're an artist, it will destroy you."

Anne Lamottin fb-päivityksestä 12.5.2014 :).

Rooibos kirjoitti...

Nina: niinpä :).

Satsu kirjoitti...

Tein samoin oman editointini kanssa: jätin toisella kierroksella ne vähemmän mukavat luvut välistä ja nyt joudun tappelemaan niiden kanssa. Sen minkä taakseen jättää... :)

Mutta kun ne karkit ovat niin paljon makeampia.

Rooibos kirjoitti...

Satsu: Karkit ovat niin paljon makeampia, tosiaan... ja sitten joskus käy niin, että se vähemmän mukava editoitava osoittautuu lopulta tosi kivaksi - siitä on vain kuvitellut, että se on tosi hankala, tai sitten saa työvoiton :). Mutta aina se aloittaminen on haastavaa noiden ei-karkkien kohdalla ;).