May the Force be with you

tiistai 27. toukokuuta 2014

Ihana syysilta

Tuulee, välillä sataa, on kylmä. Syksy parhaimmillaan toukokuussa. Uskomatonta, miten paljon lämpötila voi tippua niin lyhyessä ajassa. Tänään kaipasin pitkiä kalsareita housujen alle, vaikka olihan siellä seitsemän astetta lämmintä, eli ei oikeasti niin kylmä.

Yritän miettiä tai itse asiassa tunnustella, että mitä teen seuraavaksi. Ripustan pyykit, kyllä, mutta sen jälkeen. Teenkö vähän ikuisuusprojektikäsitöitä, kuten syysiltaan hyvin sopii, vai otanko teen ja kirjan, sillä sekin sopii syysiltaan.

Alkaa tuntua tyhjältä ilman Volvoa. Illoissa on ollut yhtä sun toista aktiviteettia, mutta alkaa silti tuntua, että mitätäh, missä se merkitys. Kysyin äsken toistakin ihmistä lukijaksi ja toivon, että hän suostuu. Ensimmäisestä lukijasta ei ole kuulunut vielä mitään, enkä kyllä kysykään perään - ihmisillä on muutakin elämää kuin lukea toisten Volvoja. Lukijoiden pyytäminen romaanikässärille on ihan eri asia kuin lukijoiden pyytäminen novellille tai parille. Novellin lukee nopeasti läpi, eikä se vie toisen ajasta ollenkaan niin paljon kuin romaanikässäri. Ja juuri nyt en voi pyytää Volvosta pätkäpalautettakaan, että luetko tämän parikymmentä sivua, että toimiiko se, kun haluan saada tietoa kokonaisuudesta, että toimiiko se. Tuntuu vähän niin kuin olisin hyeena, joka kaluaa toisten aikaa, kun ehdotan, että lueluelue, ei ole kuin satakuusikymmentä ja rapiat sivua, ei tarvitse antaa pikkutarkkaa palautetta, isoista linjoista vaan, lueluelue. No, kyllä minä jonkun löydän, jos en muuten niin lopulta rahalla, koska tiedän yhden hyvän lukijan, joka tekee töitä arvostelupalvelussa. Mutta jospa Volvo saisi ystävänkauppaa lukijoita, lue sinä tämä niin minä luen sinun kässärisi. Katsotaan. Joinain hetkinä olo tuntuu vähän letkulta, kun ei ole Volvoa antamassa selkärankaa.

Niin ne pyykit, ja se kaikki muu.

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Minä ainakin voisin lukea mielelläni, ja olen myös mielestäni aika nopea. Tosin olen uusi tuttavuus, olemme seuranneet toistemme kirjoituksia vasta vain jonkin aikaa, joten ymmärrän hyvin, jos haluat luottaa käsikirjoituksesi mielummin tutumpien ihmisten käsiin. Minä ainakin olen näissä asioissa suhteellisen arka. Mutta ajattelin ilmaista käytettävissäolevuuteni (uusi sana?) siltä varalta, jos koelukijaa joskus kaipailet. :)

vaarna kirjoitti...

Minä voin myös lukea ja antaa palautetta. Mitään vaihdettavaa ei juuri nyt ole onnettoman kirjoitustilanteeni vuoksi, mutta näin blogiasi seuranneena uskon, että kiehtova teksti on palkinto itsessään. Laita ihmeessä viestiä jos kiinnostuit yhteistyöstä. :)

Rooibos kirjoitti...

Satsu ja vaarna, kiitos tarjouksesta! Tosi kiva, että auttavia käsiä (silmäpareja?) on tarjolla :). Tällä kertaa en tartu teidän tarjouksiinne, sillä sain rekrytoitua toisen lukijan, ja taivaasta tipahti vielä kolmaskin eteeni, joten luulen, että tässä kohtaa lukijatarve on tyydyttynyt. Mutta kiitos tarjouksesta <3!